Најновије

СРБИЈО, ГЛЕДАЈ И ПЛАЧИ, ОВИ ЋЕ НАМ ОДЛУЧИВАТИ О СУДБИНИ! Одакле су они покупљени и послати у Народну Скупштину (ФОТО/ВИДЕО)

Пре два дана је формирана Народна Скупштина, посланици су положили заклетве и сели у посланичке клупе. Међутим и даље траје полемика јавности око избора ових такозваних посланика.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

Јуче смо писали о “посланица у црвеној хаљини” Дијани радовић која је привукла пажњу својим за највише законодавно тело неприкладним облачењем, о “духовитом” Лав Пајкићу, посланику учеснику ријалитија, “Мегатренд масажеру” посланику и удовици убијеног Оливера Ивановића. Данас ћемо покушати да одгонетнемо како је  пропали голман постао СНС бот, а онда и поаланик и како се ту нашла ћерка секретарице директора у "Симпу".

Сасвим је јасна логика многих пропалих талената у сваком послу - ако ти не иде у професији, учлани се у СНС и решио си проблеме, а ако ти се мало посрећи, можда будеш и посланик, закључује сајт Директно. То важи и за пропале фудбалске голмане који су витештво међу стативама заменили кукавичлуком и страначким ботовањем. Један од њих је Јанко Лангура, који је као 155. на листи СНС постао народни посланик у парламенту.

Они додају да је почео да се бави политиком и то не у маниру часних политичара којима је заиста стало да нешто промене у овој држави и поведу земљу у правом смеру, већ оним споредним путем као активиста, односно такозвани бот Српске напредне странке.

А ту бар знање и част никако не спадају међу примарне карактеристике таквих особа, већ енормно полтронство према лидеру, жестоко учешће у кампањи које превазилази границе безобразлука и бесомучно нападање неистомишљеника.

Лангура се "прославио" у октобру прошле године када се вербално сукобио са лидером Двери Бошком Обрадовићем, уносивши му се у фацу.

- Шта глумиш ти овде? Шта си ти, глумиш неку силу? Ђубре једно - говорио је по задатку Јанко Лагура Обрадовићу, који је лепио налепнице "бојкот" на згради Скупштине општине Горњег Милановца.


Током кампање је био веома активан као заговорник политике СНС и Александра Вучића, говорећи о просечној заради од 900 евра и пензији од "400 и више".

Судећи по фотографијама са друштвених мрежа, Лангура је почетком јула са активистима и СНС батинашима учествовао у протесту против Александра Вучића, а њихов задатак је очигледно било дириговано изазивање нереда који би се приписали грађанима незадовољним режимом.

Такође је често виђен у емисијама на телевизијама са националном фреквенцијом у којима је гостовао Вучић.

Све ове активности и залагања квалификовале су бившег голмана да поред "маминих синова и ћерки", бивших новинара, пропалих водитеља и старлета, постане један од посланика листе "Александар Вучић - За нашу децу".

Нови изазови га чекају, а уколико буде одан и "вредан" као што је био уочи избора и непосредно након тога, нема сумње да га чека "светла будућност" и у посланичкој клупи.

Ћерка секретарице директора у "Симпу"

У биографији Загорке Алексић, бивше одборнице у Скупштини града Београда испред коалиције СПС - Јединствена Србија, а садашње посланице пише да је ћерка дугогодишње секретарице покојног директора "Симпа". Довољно за посланицу, зар не? Питају се грађани.

Наиме, посланица Драгана Марковића Палме, рођена је 1987. године у Врању. Живи у Београду, где је завршила Факултет политичких наука, смер политикологија, а на интернет страници "Отворени парламент" стоји да је ћерка Снежане Башчаревић, раније дугогодишње секретарице покојног Милана Николића, директора "Симпа".

“Палмина посланица (јер не верујем да би народ било кога изабрано од њих, па и њу, да су избори на име) Загорка Алексић, наводи у својој биографији да је "ћерка дугогодишње секретарице директора 'Симпа'". Довољно за посланицу! Нема шта”, гласио је један од коментара на Твитеру.

"Оно кад не знаш да ли да се смејеш или плачеш", био је још један од коментара.

Син саветнице Вучића има 21 годину, а већ стасао за парламент

Никола Лазић (21) испред листе "Александар Вучић-За нашу децу", најмлађи је посланик у парламенту, а с обзиром на то да није завршио факултет и нема никаква звања осим средње физиотерапеутске школе, једина квалификација му је изгледа то што је његова мајка Верица Лазић саветница председника Александра Вучића.

У држави Србији је у последње време, изгледа, све могуће. Могуће је то да будемо "економски тигар", друга најбрже растућа економија у Европи, војна сила од које (на челу са Вулином) сви стрепе, да корона волшебно ослаби пред изборе, а потом се поново појави и прошири енормном брзином...

Могуће је, пак, још нешто - да голобради младић, који тек што је уписао факултет, постане народни посланик без икаквих квалификација.

Како? Па, ето, захваљујући мами. А ко је његова мама? Ееее, ту лежи одговор који разрешава све дилеме откуд млађани Никола у посланичкој клупи.

Верица Лазић, мајка младог српског посланика, обавља функцију саветника председника државе Александра Вучића за социјална и здравствена питања.

Њено име први пут се помиње деведесетих година када је лансирана у јавност због познанства са Мирјаном Марковић, супругом тадашњег шефа државе Слободана Милошевића. Била је у странци ЈУЛ коју је Марковићева водила, а спекулише се и да је Лазићева била њен лични зубар.

Други пут смо за њу чули деценију готово деценију и по касније када је 2014. године готово ниоткуда доспела на позицију директора Сектора за контролу Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО), да би почетком 2018. постала саветница Александра Вучића.

Очигледно је да је за напредњачке стандарде, фантастично обављала посао, што најбоље показује чињеница да је успела да удоми сина Николу, ни мање ни више него у посланичку клупу.

Никола Лазић је студент Факултета за културу и медије универзитета "Мегатренд", а по занимању је физиотерапеутски техничар. За разлику од осталих вршњака који нису чланови партије и морају тек да уче и завршавају факултет како би нешто учинили у животу, Никола је ишао пречицом.

Уосталом, када може преко везе са самим врхом власти да уђе у парламент, зашто онда на исти начин не би могао и да стекне факултетску диплому и звање као многе његове старије колеге из редова СНС.

Оно што му се у јавности замера јесте неискуство, као и неозбиљни манири из приватног живота који не приличе једном посланику. Но, све се то за сада може подвести под ону чувену: "данак неискуству".

О осталим посланицима прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда/ Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА