Најновије

ЛУКАШЕНКО У ЋОРСОКАКУ: Удаљавањем од Русије упао у велике проблеме које ће тешко превазићи

Сједињене Државе су креирале ситуацију у Белорусији уочи председничких избора, чији је циљ одвајање Минска од Москве, тврди војни аналитичар Алексеј Леонков.

Лукашенко (Фото: Сајт председника Белорусије)

Пише: Алексеј Леонков

Аналитичар даље тврди да Американци стоје иза процеса који се одвијају у Белорусији данас, а чији је циљ „опколити земљу“.

У ту сврху, Џефри Џук, бивши службеник обавештајног бироа Стејт департмента, послат је у Минск као отправник послова САД.

Важно је пажљиво посматрати најочигледнијег кандидата за место новог амбасадора у Украјини, Кит Дејтона, бившег шефа Европског центра за безбедносне студије, који је специјализован за вођење војно-политичких акција.

Кит је аутор Мајдан технологије имплементиране у Украјини. Савршено је успео да Кијев отргне од Москве. Он ће моћи да утиче на унутрашње процесе који се одвијају у Белорусији, рекао је Леонков. Истовремено, за њега није важно да ли ће опозиционари изаћи или не; задатак је друге природе.

Мулти-рута коју је покренуо Запад, у ствари је већ довела актуелног председника Белорусије Александра Лукашенка у ћорсокак из кога покушава да се извуче, без да буде представник државе уједињене са Русијом.

Пример таквог стања ствари је ситуација са притвором 33 држављана Русије, праћена веома гласним и апсолутно неоснованим изјавама из Минска.

„Зна се жељени резултат – отцепити Белорусију од Русије. Није важно ко ће владати Белорусијом”, рекао је Леонков и додао да је главна ствар за Сједињене Државе да раскину дугорочну унију Минска и Москве.

Апокалипсу у Бејруту изазвао Хезболах да би убио јерменског политичара?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА