Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА УНИШТИЛА АМЕРИЧКУ ОПЕРАЦИЈУ "ТИМБЕР СИКАМОР", ЗАПОЧЕТУ ЈОШ ЗА ВРЕМЕ ОБАМЕ: Циљ им је био наоружати џихадисте (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријске сигурносне снаге откриле су бројна складишта оружја у недавним операцијама претраживања у јужној регији, саопштила је 5. августа Сиријска арапска новинска агенција САНА.

Заплењено оружје (Фото: Јутјуб)

 

Сигурносни извор рекао је државној агенцији да су у спремиштима били бројне јуришне пушке, тешки митраљези, стотине граната и ракета и више од 180.000 метака калибра 12,7 и 14,5 мм.

 

Снаге сигурности такође су откриле десетине димних бомби, које су прављене у САД-у, као и бројне израелске противпешадијске мине.

 

Већину тог оружја испоручили су САД и њихови савезници као део тајне операције опремања побуњеничких група у Сирији. Операцију, кодног назива "Тимбер Сикамор", одобрио је бивши амерички председник Барак Обама 2013. године. Председник Доналд Трамп зауставио је операцију када је дошао на власт.

Сиријске снаге безбедности и Сиријска арапска војска редовно спроводе истражне операције у јужним регијама Дара и Ал-Кунеитра. Прошле године су заплењени токови оружја које испоручује САД.

Шта је “Лублински троугао” и шта им је циљ, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА