Најновије

Русија после напада у Сирији прекида повлачење?

МОСКВА - Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је Русија забринута због низа теористичких напада на западу Сирије, а на питање да ли би Русија, након тих напада, могла да ревидира одлуку о смајењу снага у тој земљи, он је одбио да одговори.

Песков (Фото: Би-Би-Си принтскрин)

"Не могу да одговорим на то питање. Могу само да подсетим да је председник (Владимир) Путин рекао да инфрастуктура нашег легитимног присуства у Сирији, на захтев легитимних сиријских власти, подразумева могућност веома флексибилног приступа бројчаној снази нашег контигента", рекао је Песков.
Он је оценио да низ данашњих теористичких напада у Сирији указује на фрагилност ситуације у региону, пренео је ТАС С.
Најмање 101 особа је погинула данас у бомбашким нападима у два упоришта сиријског режима - градовима Џаблех и Тартусу, за које је одговорност преузела такозвана Исламска држава.
У нападу у Џаблеху је погинуло 53, а у Тартусу 48 људи, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, пренела је агенција АФП.
Директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман је истакао да су то "без сумње најсмртоноснији напади" на поменута два града још од избијања сукоба у Сирији у марту 2011. године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА