Најновије

СВИ СЕ ПИТАЈУ: Српска жандармерија на Косову? Реаговао и Хоти!

Да ли у Карачеву - селу у пограничној зони између Косова и централне Србије, има припадника српске жандармерије, питање је на које одговор траже сви - од медија у Приштини, који овакве информације преносе, до косовског премијера Авдулаха Хотија, који се прикључио овој теми најављујући ускоро детаљан извештај.

Жандармерија (Фото: Јутјуб)

Премијер Косова Авдулах Хоти, којег је Аљбин Курти раније оптужио да је планирао специјалну полицијску акцију у Карачеву и Зубином Потоку што он тада није одобрио, најавио је да ће ускоро имати детаљан извештај о ситуацији у селу Карачево где су се по наводима посланика Самоопредељења Мефаиља Бајћиновција, појавили припадници Жандармерије МУП-а Србије.

Истовремено, Косовска полиција саопштава да српске специјалце тамо није затекла.

“Наши грађани у том делу неће бити без заштите институција. Наше акције биће у складу са Уставом и законима и биће координисане добро са свим безбедносним механизмима у земљи”, навео је Хоти на Фејсбуку, а пренео портал Коссев.

Посланик Самоопредељења Мефаиљ Бајћиновци јуче је објавио видео запис из Карачева код Косовске Каменице у ком се по његовим наводима, виде припадници српске Жандармерије.

Он је позвао косовске безбедносне институције да “хитно реагују у циљу заштите грађана, суверенитета и територијалног интегритета Косова”.

Међутим, ни синоћ, ни данас косовске институције, пре свега полиција, нису потврдиле догађај, наводећи за медије у Приштини да провером терена нису затекли српску жандармерију, пише Коссев.

Ово није први пут да косовски медији извештавају о наводном боравку српске жандармерије, додаје тај портал.

Село Карачево се налази у пограничној зони између Косова и централне Србије, у општини Косовска Каменица, у гњиланском крају, а пограничне линије у овом делу раније су регулисане између Републике Србије и БЈР Македоније. Како наводи Коссев, према Кумановском споразуму, не надзире га Косовска полиција, већ КФОР.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то пацка за Вучића.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА