Најновије

МОЋНО РУСКО ОРУЖЈЕ: Пиштољ Удав пробија панцир и шлем! Из њега може да се пуца и на екстремним температурама!(ВИДЕО)

Министарство одбране Русије у свом наоружању има нов пиштољ „Удав“, за који је конструисана посебна муниција која може да пробије панцир.

Удав (Фото: Јутјуб)

Започета је серијска производња пиштоља „Удав“, саопштила је прес служба „Ростекс“ позивајући се на изјаву диретора Централног института прецизне машиноградње Алберта Бакова.

„Рад на пројекту ‘Удав’, који је започет 2014. године, је прешао на етапу серијске производње. Војска је тестирала пиштољ, дала одређене препоруке и жеље које су реализоване у нашој фабрици. Добили смо наруџбину за прву серијску прозводњу“, наводи Баков.

Уверен је да ће захваљујући својим карактеристикама и дизајну „Удав“ бити интересантан не само војсци Русије него и љубитељима стрељаштва у Русији и иностранству.

„Пиштољ има пригушивач са заменљивим модулом топлоте и два типа муниције – са повец́аном пробојношћу и смањеном брзином метака“, објашњавају у компанији „Ростекс“, преноси ТАСС.

Нови руски пиштољ је предвиђен за гађање до 100 метара. Може да пробије панцир и шлем на удаљености до 75 метара. Посебно је важно да може да пуца и на екстремним температурама од минус 50 до плус 50 степени. „Удав“ је без метака тежак 780 грама, дужине 206 милиметара, висине 145 милиметара. Шаржер може да прими 18 метака калибра 9 милиметара.

Како су у корпорацији навели, приликом израде новог пиштоља примењена су оригинална решења која му омогуц́авају примат у односу на пиштоље ЦЗ, „Глок“, „Валтер“, „Колт“ и друге.

Прочитајте ОВДЕ  све о новој звери руске војске.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА