Најновије

СНАЖНА ПОРУКА ОД БОГА У СРЦУ БЕЈРУТА: Олтар православне црвке Светог Димитрија остао нетакнут!

Грчка православна црква Светог Димитрија у Бејруту удаљена је мање од једног километра од места на ком је одјекнула експлозија. Свештеник је након потреса отишао да провери штету и доживео право чудо - све је било порушено осим светог олтара.

Православна црква светог Димитрија у Бејруту. (Фото: BBC видео принтскрин)

Свештеник Јуил Насиф напустио је цркву са децом 12 минута пре експлозије. Кренули су кући када се све затресло, преноси Телеграф. 

- Оставио сам децу код куће и вратио се да проверио шта се десило и колико је штета у цркви. Када сам стигао, био сам шокиран - рекао је свештеник Насиф за BBC.

Црква је била уништена, али свети олтарски простор, заштићен иконостасом (зидом икона), био је готово нетакнут - укључујући и уљану лампу која је остала упаљена током експлозије.

- Када сам ушао у олтар, био сам шокиран - био је нетакнут. Библија, лампа - све је остало на истом месту, реликвије светаца, чак ни стакло није поломљено - описао је свештеник.

Према речима свештеника Насифа, у време кризе људи трагају за знаковима, за светлом у тами, а он осећа да је ово био знак.

- Осетио сам да је то порукао од Бога, који нам говори да ће бити поред нас. Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас - закључио је свештеник.

Турци врбују мигранте по камповима и шаљу их на либијско ратиште! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА