Најновије

СРБИ БЕСНИ! После срамотног одласка Милошевића у Книн, Хрвати сада траже још нешто од Пуповца!

Хрватски премијер Андреј Пленковић поновио је данас да је "добро и нормално" што је потпредседник Владе из редова СДС С Борис Милошевић присуствовао обележавању полицијско-војне акције Олуја и најавио да би он сам у септембру ишао у Вариводе где је после Олује убијено 16 српских цивила.

Андреј Пленковић (Фото: vlada.gov.hr)

- Послате поруке су примерене почетку нове фазе, пре свега односа хрватског народа и српске мањине у Хрватској. Шаљемо сигнал о укључивом друштву које зна што је то помирење. На том трагу добро је да Пуповац као челник СДС С-а оде у Шкабрњу. Све су то гестови и исказивање пијетета према жртвама које то недвосмислено заслужују - рекао је Пленковић.

Додао је да све што раде, раде ради хрватског друштва и да ће инсистирати на дијалогу са Србијом, првенствено што се тиче заштите права Хрвата као мањине у Србији и да буду адекватно заступљени на нивоима извршне власти, у складу са билатералним споразумом.

- Одабрали смо парламентарну већину с људима с којима смо већ сарађивали, која ће бити хомогена, подржавати Владу, а то подразумева и након 25 година од краја рата нове кораке и гестове које показују Хрватску као самосвесну државу која је решила све стратешке циљеве и својим политичким потезима може бити пример осталима - рекао је он у Сињу.

Још је једном поновио да је ово нови корак.

- Рекао сам да ћу обавити одређене гестове, исказати поштовање према жртвама у Домовинском рату. То је већ пуно пута направио Томо Медвед у бројним местима где су страдали Хрвати. Ове године он ће бити у Груборима, а изгледно је да бих ја крајем септембра отишао у Вариводе - рекао је Пленковић.

Европа наоружава Индију, да би ратовала са Кином! Али ево ко има најбоље ловце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА