Најновије

"НА ВЛАСТ, БАТО!" Човек од кога зависи судбина Црне Горе у загрљају Мирољуба Петровића! (ВИДЕО)

Црногорски политичар Дритан Абазовић у кога су, након проглашења изборних резултата у овој земљи све очи упрте и који опозицији доноси историјску превагу - могућност да после 30 година формира владу у којој неће бити ДПС-а, у младости је био фан контроверзног Мирољуба Петровића.

Мирољуб Петровић (Фото: Јутјуб)

Друштвеним мрежама се током дана као муња проширила фотографија на којој је лидер грађанског покрета УРА у загрљају Петровића. Настала је на некој од улцињских плажа пре више од 10 година, када је један од данас кључних политичких такмаца у Црној Гори још увек био студент.

Њихово познанство откривено је пре нешто више од годину дана, након што је Абазовић у једном од интервјууа истако да су отац и мајка Ђурађа Кастриота Скендербега били Срби, што је изазвало лавину негативних коментара на рачун младог Албанца од стране његових сународника.

Иако је Абазовић недуго након овог интервјууа изјавио да је у питању лапсус, те да је видео требало да буде искоришћен да га дискредитује пред Албанцима, убрзо су "на његову адресу" стигли поздрави од Мирољуба Петровића, али и објашњене од када датира њихово познантво.

Петровић је, како је рекао у видеу који је објавио на свом Јутјуб каналу, Абазовића упознао у Улцињу, у ресторану у којем је током лета радио док је био студент.

- Пиће нам је донео млад момак, мислим да је рекао да у Сарајеву студира, представио се, Дритан Абазовић и питао да ли бисмо могли да се сликамо. Гледао је моје емисије на телевизији Сарајево, тад смо се сликали, то је било 2007. године - рекао је Петровић.

Петровић је у више наврата похвалио Абазовића, а недавно је своје пратиоце у Црној Гори позвао да подршку на парламентарним изборима дају управо коалицији на челу које је он био, истичучи да је "најпаметнији политичар, из добре фамилије, мудар...".

"Албански четник"

Абазовић је пре неколико година у Црној Гори од стране својих политичких противника био означен као сарадник српске обавештајне службе, тајног имена "Шок", а називан је и "албанским четником".

- То је синоним за борбу против организованог криминала и корупције - појаснио је Абазовић у предизборној кампањи.

Овај млади Албанац доктор је политичких наука, а своју препознатљивост понајвише дугује председнику Црне Горе, Милу Ђукановићу, који га је пре неколико година јавно у Скупштини Црне Горе назвао "битангом".

Ко је Дритан Абазовић?

Дритан Абазовић има 35 година, а у политици је од својих двадесетих. Био је један од оснивача политичке партије Позитивна Црна Гора 2012. године, која је тада освојила седам мандата, а Абазовић је постао најмлађи члан тог сазива Скупштине Црне Горе.

Две године касније, након подела, напушта ову партију и функционише као независни посланик до 2015. године, када се прикључује новооснованој Уједињеној реформској акцији (УРА), на чијем је данас челу.

Гимназију је завршио у Улцињу, факултет у Сарајеву, где је био студент генерације, магистрирао у Подгорици, па докторирао у Сарајеву. Усавршавао се у Ослу, САД, Шпанији, Аустрији... и пропагира идеју мултикултуралности које се није одрекао ни у кампањи.

Судбина Црне Горе и Мила у рукама „албанског четника“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА