Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОТРЕСНА СВЕДОЧЕЊА СИРИЈСКЕ ДЕЦЕ О ЗЛОЧИНИМА АМЕРИЧКИХ ВОЈНИКА: Сексуално злостављање малолетника!

Крајем јула 2020. америчка патрола од 4 возила стигла је у сиријско село, а војници који су изашли покушали су да сексуално узнемире малолетну децу која су се купала у реци, известила је руска новинска веб страница Русвесна, позивајући се на тврдње очевидаца.

Америчка војска (Фото: marines.mil)

Један од америчких војника наводно је дете ставио у крило и дао му слаткише и новац, након чега је почео да га додирује. Деца су им побегла и рекла породицама.

Кад је рођак изашао, патрола је одмах отишла. Према Русвесни, рођак се обратио адвокату како би покренуо судски поступак против њих.

Домородачка деца су такође рекла да су дечаци почели да бацају камење на „перверзњаке из америчке војске“.

Русвесна је разговарала са адвокатом жртава - Муаијом Сулејманом.

“Због чињенице овог злочина саставили смо тужбу и послали је тужилаштву у Камишли да би дали дозволу за разматрање овог материјала на првостепеном суду. Предали смо све документе, доказе и изјаве сведока који потврђују злочин. Тужба се подноси против америчког председника, америчког министра одбране и шефа америчког Генералштаба. Када видимо како се америчка застава вијори на нашој земљи, почињемо да се питамо - шта они раде овде? На основу чега су овде? Да ли је ово у складу са међународним правом? Зашто угњетавају људска права у другој сувереној држави? Ови злочини показују целом свету да Американци не поштују људска права и праве пустош на исти начин као у Авганистану и Ираку. Након што судија донесе одлуку, материјал ће бити послат међународном суду и УНИЦЕФ-у”, прокоментарисао је адвокат.

Сиријски ТВ канал Ортас емитовао је причу о сексуалном узнемиравању сиријске деце од стране америчког војног особља. Првобитни извештај, објављен крајем јула, имао је сведочење деце.

Наратор: Ово је очигледан приказ расизма и кршења људских права од стране америчке војске. Слично се догодило и пре у затвору Абугреб, где су сви силовани: жене, мушкарци и деца. Америчка војска је још једном поступила као да су животиње. Тако су четири “каубоја” покушала наговорити на сексуалне односе петоро малолетне деце која су се купала у реци у региону Талханис, источном делу провинције ал-Камишли.

Дете 1: Пливали смо код моста Ал-Харир. Стигла је америчка патрола. Понудили су нам доларе и рекли нам шта да радимо (да урадимо то и то).

Дете 2: Када је стигао амерички патролни аутомобил, пливали смо код моста Ал-Харир. Амерички војници су нам нудили новац и покушавали да нас додирну.

Дете 3: Док смо се купали код моста Ал-Харир у области Талханис, стигла је америчка патрола. Амерички војници су нам показали новац и покушали да нас додирну. Почели смо да их камењем камењем, а затим побегли.

Отац једног од малолетника: Наша деца су дотрчала, била су у хистерији. Питали смо шта се догодило? Деца су нам рекла да је, док су пливала на мосту Ал-Харир у области Талханис, стигла америчка патрола од четири војника. Један од Американаца је изашао из аутомобила, дао им слаткише и ставио једног од нас у крило. Показао им је новац - америчке доларе. После тога, амерички војник почео је да додирује онога који му је седео у крилу. Дете је одмах побегло. Сва деца су почела да бацају камење на Американце. Ми (родитељи) смо одмах отрчали до места где се све догодило, али америчке патроле више није било.

Због чега је руска војска хитно послата на турску границу, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА