Најновије

ДОКТОР КОН: Народе бирај - маске или гробље!

"Да ли су нам важнија масовна весеља или да држимо заједно епидемију под контролом... Да ли је значајније да организатори свадби, музичари, продавци венчаница успешно раде, да спортски навијачи присуствују утакмицама, да ли су нам важнији масовни скупови и разни догађаји које волимо и у којима уживамо или су нам важнији животи људи И чување здравственог система Србије," упитао је епидемиолог Предраг Кон на свом Фејсбук профилу.

Доктор Кон (Фото: Јутјуб)

-Да ли су нам путовања важнија од здравствене безбедности? Да ли и када је бесмислено ризиковати због окупљања која се данас могу уз мало више воље безбедно и јефтиније организовати онлине (конгреси, конференције)? Да ли смо у стању да се као друштво још више адаптирамо, да држава помогне и онима којима до сада није, а објективно не могу због епидемије да раде - упитао је Кон забринуто. 

Како Кон тврди, треба да се одлучимо око више ствари а једна од њих јесте "да ли је теже спровести мере обавезног ношења маски или свакодневно сахрањивати преминуле од ковид-19".

- А могли би заједно уз много више разумевања и солидарности само стриктним спровођењем мера да спречимо разорност још једног таласа, пика, повећања. Да га бар значајно ослабимо... Заиста зависи од свих нас. И то неће решити појединци, влада, председник... Сви су само у прилици да показују пут, траже и проналазе излаз, а резултат долази само са постојањем разумевања и солидарности - закључио је Кон.

Путин је 2 дана пред напад 11. септембра позвао Буша и рекао му да се чува. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА