Најновије

ЛАВРОВ НАСМЕЈАО НОВИНАРЕ: ''Срамота ме је што је Русија на другом месту у ...''

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров иронично је приметио да је срамота за Русију да је на другом месту на листи земаља које се, према Вашингтону, мешају у унутрашње ствари САД пред предстојеће председничке изборе.

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Раније се америчка обавештајна служба дала изјаву о „мешању“, Москва то категорички негира.

„Тренутно <...> коментатори питају политичаре„ ко се више меша: Русија, Кина или Иран? У овом„ надметању “преко америчких представника, према њиховим проценама, Народна Република Кина и даље побеђује. а како ми да будемо на другом месту, јер смо навикли да увек будемо први “, нашалио се министар на конференцији за штампу са кинеским колегом Вангом Ијем.

Недавно, САД су увеле санкције против тројице Руса и једног држављанина Украјине због наводног „мешања“ у америчке изборе. Русија је више пута негирала оптужбе за покушаје утицаја на демократске процесе у различитим земљама, а председнички секретар за штампу Дмитриј Песков назвао их је „апсолутно неоснованим“.

Амерички избори одржаће се 3. новембра, а садашњи председник Доналд Трамп кандидоваће се за други мандат и бориће се против демократског кандидата Џоа Бајдена.

Чиме је Америка запретила Русији и Кини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА