Најновије

ПЕСКОВ РАСКРИНКАО МАЈКРОСОФТ: "Тврдње о руском мешању у америчке изборе не завређују пажњу"

Закључак компаније Мајкрософт да се Русија наводно мешала у америчке председничке изборе не заслужује пажњу све док не понуди доказе за те тврдње, изјавио је портпарол руског Председништва Дмитриј Песков.

Дмитриј Песков (Фото: Јутјуб)

Америчка компанија Мајкрософт објавила је у четвртак да су руски, кинески и ирански хакери покушали да хакују људе и организације умешане у америчке председничке изборе 2020. године.

- Од краја 2016. године, од када су се појавиле те тврдње, нисмо видели ниједан разуман аргумент, доказ или било шта друго што би могло да укаже да су неке организације повезане са Русијом биле укључене у сајберкриминал - рекао је Песков.

Он је додао да није било разумних информација тада, већ само неоснованих оптужби и фобија да су руски "сајбер монструми" иза тих злочина.

- Русија се никада није мешала у изборне процесе у САД и другим државама и не планира да то чини - изјавила је данас портпаролка руског министарства иностраних послова Марија Захарова пошто су САД увеле санкције против три држављана Русије.

Санкције Вашингтона указују на "намеру САД да следе своју уобичајену политику оптуживања Русије за неке непожељне поступке које власти у САД приписују руској Агенцији за истраживања интернета", рекла је Марија Захарова на конференцији за штампу, додајући да се и даље шире "заморне гласине о покушајима подривања демократије у САД".

У Москви спречен сукоб огромних размера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА