Најновије

СИ-ЕН-ЕН И ЊУЈОРК ТАЈМС ШИРЕ КОМУНИЗАМ: Примена марксистичког новинарства у Америци

Сарадња са Цингхуом озлоглашена је јер је тај универзитет довођен у везу са сајбер нападима на америчку владу, будући „несумњиво“ повезан с КП Кине.

Комунисти (Фото: Pixabay)

Факултет за новинарство у оквиру Универзитета Цингхуа, који школује новинаре у складу са стандардима „марксистичког новинарства“ Комунистичке партије Кине, ужива подршку више корпорација и медија америчког естаблишмента као што су Блумберг, Си-Ен-Ен, Њујорк тајмс и Фејсбук.

Финансијску подршку Факултету за новинарство у области глобалног бизниса, чији је циљ „примена марксистичке теорије“ на новинарство, поред осталих дају Америчка банка (Bank of America), Блумберг и консултантски гигант Дилојт (Deloitte).

Према тврдњама Универзитета Цингхуа, који је под контролом Комунистичке партије Кине, у медијске организације са Запада које им обезбеђују „даровите студенте, опрему и стручну праксу“ у оквиру „дугогодишње сарадње“ спадају и Њујорк тајмс, Си-Ен-Ен, Фајненшел тајмс, Ројтерс и Блумберг.

Као сарадници на овом отворено марксистичком подухвату наведени су и појединци попут Си-Ен-Ен-овог водитеља Фарида Закарије и потпредсједнице Фејсбука Лори Голер. Обоје су 2017. године били гостујући предавачи.

Уредник и колумниста Блумберга Ли Милер (Лее Миллер) наведен је као професор, док је Лесли Вејн (Леслие Wаyне), сарадник и некадашњи пословни извештач Њујорк тајмса, наведена као предавач по позиву.

Блумберг је, примјера ради, обезбедио десет својих надалеко познатих компјутерских терминала, наводећи да је реч о „највећој инсталацији на било ком универзитету на свијету“. Уприличен је и сусрет полазника програма с Мајклом Блумбергом.

Сарадња са Цингхуом озлоглашена је и јер је тај универзитет према извештајима довођен у везу са сајбер нападима на америчку владу, будући „несумњиво“ повезан с Комунистичком партијом Кине у областима технологије и националне безбедности, према наводима Стејт департмента.

Чега се Макрон највише плаши, сазнајте ОВДЕ-

Извор: Стање ствари

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА