Најновије

СРБИЈА ОБЈАВЉУЈЕ РАТ ХЕЗБОЛАХУ: Помпео хвали Вучића

Најава Србије да ће означити Хезболах као терористичку организацију у целини је још један значајан корак који ограничава способност ове терористичке групе коју подржава Иран да делује у Европи, изјавио је данас државни секретар САД Мајк Помпео.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

У саопштењу Стејт департмента наводи се да је ова важна акција најављена као део историјских обавеза које је председник Доналд Трамп одредио у вези са широким спектром питања економске нормализације између Србије и Косово, заједно са корацима које обе нације предузимају да помогну у постизању мира на Блиском истоку.

„Нема сумње да се као домине руше европске операције Хезболаха, где наставља да планира терористичке нападе, набавља војну технологију и прикупља преко потребна средства”, наводи Стејт департмент.

У саопштењу, које преноси Танјуг, се подсећа да недавне акције Немачке и Литваније против Хезболаха прате кораке које су прошле године предузеле Велика Британија и Косово.

САД и даље позивају Европску унију и европске државе да у целини означе или забране Хезболах и препознају да су и корен и огранци терористичке организације без разлике између такозваног „војног” и „политичког” крила, каже се у саопштењу.

Помпео је такође позвао све земље у Европи и другде да „предузму све што могу да спрече оперативце Хезболаха, регрутере и финансијере да делују на њиховим територијама.”

Помпео: Сјајан потез Вучића

Амерички државни секретар Мајк Помпео поручио је данас да је српски председник Александар Вучић направио одличан потез када се Србија придружила Сједињеним Државама, Немачкој, Великој Британији, у настојању да сузбију активности Хезболаха.

„Сјајан потез председника Вучића”, написао је Помпео на твитеру.

Европске операције Хезболаха руше се као домине, констатује Помпео.

Најава Србије да ће означити Хезболах као терористичку организацију помаже даље ограничавање могуцности те терористичке групе да прикупља средства и да делује у региону, оцењује амерички државни секретар.

Вучић Помпеу: Следимо претке, непоколебљиви у борби за мир

Следимо традицију часних предака, остајемо непоколебљиви у борби за мир и стабилност, одговорио је председник Србије Александар Вучић на поруку америчког државног секретара Мајка Помпеа да је Вучић повукао сјајан потез када се Србија придружила кључним западним земаљама у настојању да ограничи активности Хезболаха.

Следећи традицију часних предака, Србија наставља борбу против свих претњи миру, како унутар, тако и ван наше земље, написао је председник Србије у одговору на Помпеов твит.

„Будите уверени, драги пријатељу Помпео, да остајемо непоколебљиви у борби за мир и стабилност, чиме дајемо свој допринос свеукупној глобалној безбедности”, поручио је Вучић шефу америчке дипломатије.

О будућности Срба у ЦГ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА