Најновије

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Ступа на снагу у петак

Кризни штаб за борбу против епидемије коронавируса разматрао је данас да ли да се уведе 10-дневна обавезна самоизолација грађана који се враћају са одмора из Црне Горе, Босне и Хрватске и донео следеће одлуке:

Др Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Влада Србије)

- Ми бележимо силазни тренд, али поједине ситуације показују да се ситуација мења, где имамо виши проценат позитивности у односу на претходне недеље. Тако је и у свету, не само код нас, ту су и земље и у окружењу. Црна Гора је на 3.месту по броју пораста заражених, тренутно, а наш велики број грађана је  тамо. Самим тим повећава се ризик заражавања. Апелиујемо на све грађане који су у овим земљама да се до петка врате у Србију, јер од петка у 18ч имаћемо другачији режим - тада уводимо надзор за све путнике који се враћају у нашу земљу, да би смањили ризик заразе, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, обраћајући се новинарима након седнице Кризног штаба.

- Ово је био редовни састанак Кризног штаба, разматрамо ситуације и у другим земљама, како би сагледали све мере а самим тим спречили даљу заразу.

- Надзор подразумева динамику јављања службама, са циљем потенцијалног уноса вируса у нашу земљу, објаснила је Кисић.

Како је јуче саопштило Министарство здравља Србије, Благи пораст новозаражених корона вирусом у земљи последица је повратка грађана са одмора из тих земаља.

Министарство је још једном апеловало на све који се враћају у земљу да буду солидарни и смање кретање у првих седам дана по повратку, да сведу контакте на минимум или да се одмах тестирају.

Последњи пресек корона вируса

У Србији је до 15 сати 13. септембра регистровано укупно 32.336 потврђених случајева ковид 19.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 3.082 особе од којих је 108 позитивно, а две особе су умрле.

На респираторима је укупно 28 пацијената. У Републици Србији тестирано је укупно 1.021.990 особа. Укупан број преминулих од почетка епидемије је 732.

Тренутно је укупно хоспиталозивано 390 пацијента.

Од Вучића само дугови. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА