Најновије

ШИПТАРИ ЗАРАТИЛИ МЕЂУ СОБОМ! "Хапсићу Хотија због Србије и Вучића!"

Албански политичари с Косова жестоко су заратили међу собом због недавног споразума који су у Вашингтону потписали председник САД Доналд Трамп, његов српски колега Александар Вучић и премијер лажне државе Косово Авдулах Хоти.

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Хотијев претходник на тој функцији, лидер "Самоопредељења" Аљбин Курти поручио је да би садашњи председник "владе" у Приштини требало да заврши на робији због овог споразума. Курти је у интервјуу за телевизију његове странке ТВВ чак упозорио да ће, ако дође на власт, можда бити хапшења у вези са активношћу Хотијеве владе.

- Требало би хапсити због потписивања споразума. Ова влада је кроз језеро Газиводе у преговорима отворила тему Србији о косовској имовини. У правној држави коју намерава да направи "Самоопредељење", за такве особе као што је Хоти не би било места на слободи. Да је Косово имало стварне тужиоце, они би одмах поступили. Владавина закона неће толерисати такве људе ни на власти ни на слободи. Управо наш повратак у владу омогућиће владавину закона - закључио је Курти.

На другој страни, албански аналитичар са Косова Артан Мухаџири указао је да је добра вест што су и председник Вучић и "премијер" привремених приштинских институција Хоти одлучили да буду конкретни и удаље се од популизма и политичких игара које не доносе ништа добро грађанима.

- Евидентно је да је дијалог Београда и Приштине постао динамичнији. То је резултат међународног притиска, али и добре воље две стране - оценио је он.

Председник Русије након састанка са Лукашенком донео неочекивану одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА