Најновије

У СРБИЈИ СЕ ХРАНА БАЦА: Угоститељи и здравствене установе неправилно одлажу отпад

У Србији се годишње баца око 250.000 тона хране или 35 килограма по становнику, а само у угоститељском сектору трећина од 120.000 тона намирница, колико се годишње наручи, заврши на депонији, саопштила је данас Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).

Храна (Фото: Pixabay)

Храна која заврши на депонији ослобађа велике количине штетних гасова уместо да буде употребљена за производњу енергије, храну за животиње или компост.

Истраживање о познавању процедура за одговорно управљање отпадом од хране показала је да угоститељски објекти на дневном нивоу просечно произведу око осам килограма отпада од хране, док здравствене установе у којима се припрема и служи храна свакодневно генеришу чак три и по пута више - до 28 килограма.

Око 65 одсто угоститеља и здравствених установа у којима се спрема и служи храна, сав отпад од хране одваја, а 19 одсто фирми и установа признаје да тај отпад баца у контејнер.

Колико кошта Лењиново тело, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА