Најновије

ДА И ОН ВИДИ КАКО ЈЕ БИТИ ПОКРАДЕН: Ђукановића ојадили за 700.000 евра!

Из куће Аца Ђукановића, брата председника Црне Горе, украдени су сатови и накит вредни око 700.000 евра.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Због крађе, готово пола године, у притвору је Ана Пешукић - која је радила као кућна помоћница код човека који контролише Прву банку.

Габријела Ђукановић, супруга Аца Ђукановића, према истим информацијама, открила је да су покрадени када је почетком априла кренула да на руку стави један од скупоцених сатова из своје колекције.

- Отворила је кутију, сата није било. Након тога почела је да отвара кутије са сатовима и накитом – биле су празне. Видела је да је нестао и велики златни грб Црне Горе - испричао је извор.

Тврди да је исте ноћи Ђукановић позвао шефа Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Зорана Лазовића, који је истрагу спроводио на лицу места.

- Дошао је и почео да саслушава послугу. Претио им је да испричају све што знају о крађи накита. Пешукић су позвали последњу и она је одмах признала да је месецима узимала ручне часовнике, злато, накит... Рекла је и да је све што је украла продала. Након тога, одвели су је у Центар безбедности Подгорица, где је и званично дала изјаву - додаје извор.

О крађи из куће власника Прве банке обавијештен је дежурни тужилац Вукас Радоњић.

Наводно, он је формирао предмет (ктр 486/20) и након саслушања одлучио да Пешукић пусти да се брани са слободе, јер је признала кривично дело и до детаља испричала коме је и за који износ продала све што је украла из куће Ђукановића.

Због такве одлуке Радоњићу је одузет предмет, а у истрагу се укључила специјална тужитељка Радовић, на чији захтев је 3. априла Пешукић послата у притвор.

Из Основног државног тужилаштва у Подгорици, које је само дан поступало у том предмету су незванично рекли да предмет више није у њиховој надлежности.

Нису прецизирали како га је, када и због чега преузело Специјално тужилаштво, односно тужитељка Радовић.

Из Специјалног државног тужилаштва нису званично одговорили на питања "Вијести" о том предмету.

Незванично, казали су да је специјална тужитељка Радовић покренула и финансијску истрагу против бивше кућне помоћнице Ђукановића.

Појаснили су да је истрагом обухваћен и златар који је куповао украдене предмете од Пешукић.

Извор близак истрази казао је да је нејасно како се тим послом бави тужилаштво за организовани криминал, када је Пешукић већ прве ноћи признала да је искључиво сама крала накит и друге вредне ствари, а потом их продавала у бесцење.

- Сат због ког је и откривена, продала је за 100.000 евра, као полован, али особа која је купила од ње, наводно није знала да је сат украден, што га не чини саучесником. Осим тога, за организовану криминалну групу мора постојати троје, а у овом случају тај услов није испуњен. Биће занимљиво видети оптужницу, али и однос Вишег суда према њој - казао је извор упућен у истрагу.

Одузели књигу Габријеле Ђукановић - "Више се не бојим"

Претресом стана брата осумњичене за крађу из куће Ђукановића, полиција није пронашла ништа од вредних ствари, али су одузели књигу Габријеле Ђукановић – "Више се не бојим".

- Пронађен је и одузет и лаптоп и мобилни телефон - казао је извор.

Из Управе полиције нису одговорили на питања о крађи у стану Ђукановића.

Редак снимак слетања МиГ-29К на писту носача авиона Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА