Најновије

ДР КИСИЋ УПОЗОРИЛА ГРАЂАНЕ: "Ризик да се заразите на овој дестинацији сада је 25 пута већи него претходне недеље"

Ризик од обољевања грађана од корона вируса који су отишли у Црну Гору је данас већи него прошле недеље изјавила је епидемиолог проф. Дарија Кисић Тепавчевић.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Кисић Тепавчевић је на конференцији Кризног штаба истакла да је тај ризик већи чак 25 пута.

Наводећи да је у Црној Гори хоспитализовано 229 пацијената, а у Србији 331, Кисић Тепавчевић је рекла да је ризик за хоспитализацију на подручје Црне Горе у односу на Србију осам пута већи, ако се узме у обзир број становника.

Епидемиолог Предраг Кон је на питање да ли мера надзора може да буде контрапродуктивна, с обзиром да су велике гужве што је додатни ризик, одговорио да не би требало да буде тако и да се грађани не враћају само аутобусима већ и авионом, као и сопственим превозом.

Према његовим речима, ниједан случај заражавања у авио превозу није забележен пре свега због обавезног коришћења маски, те подсећа да је регулисано да се маске носе и у аутобсума.

- Не би смело да буде неких ексцеса у смислу неког повећаја - рекао је Кон.

Кон је истакао да је систем надзора изузетно важан и за будући период када се очекује већи прилив грађана, у новембру и децембру, а нарочито уочи Нове године.

- Тај систем ће бити од велике користи - рекао је Кон.

Епидемиолог је оценио и да су резултати показали да у школама постоји дисциплина, наводећи да је у 18 београдских школа било 19 случајева заражавања, те да су у само једној школи била два повезана случаја.

- То је показатељ да систем функционише. Ако будемо поштовали мере које будемо доносили имамо озбиљну шансу да избегнемо драматичан удар као шмо имали у јулу - поручио је Кон.

Како су дојучерашњи руски националисти почели да се боре у пуку ''Азов''! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА