Најновије

ЦЕЛО КАТОЛИЧКО СЕЛО ПРЕШЛО У ПРАВОСЛАВЉЕ: Ево где се догодила ова промена вере преко ноћи… (ВИДЕО)

Православни попови крстили су у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству Црквена општина Аглипајанске цркве, независне филипинске католичке цркве, из села Алабељ, у округу Ладон, у филипинској провинцији Саранигани прешла је у пуном саставу у православље. Наиме, католичка заједница прешла је у православље заједно са све бискупима и свештеницима, том прилико се 239 Филипинаца истовремено крстило у Тихом океану.

Крштење (Фото: Јутјуб)

Како извештава Ortodoxy Cognate Page – православни попови крстили су у православље у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству.

Бивши бискуп Естебан Ваљмера у православљу је крштен као Стефан, његов колега Рохелио Рингор сада се зове Георгије, а свештеници Елизера Делфина, Диоскура Бергада, Џона Кољада и Рената Бунијела сада имају имена Елиазар, Алексеј, Тимофеј и Роман. 

Масовно крштење обавили су свештеници Георгије Максимов и Кирил Шкрабуљ. Давању свете тајне претходиле су две године катехизације. Овај долазак цркве на Филипине, који је резултат рада православних свештеника, јесте четврти долазак Руске православне цркве на Филипинима а поктовитељ ће му бити свети Јован Крститељ. Oво масовно крштење одиграло се 2015. године а након њега још неколико црквених општина на Филипинима прешло је у православље.

Речи председника Русије се неће свидети противницима Москве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА