Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ БРАНИ ПЉЕВАЉСКЕ МУСЛИМАНЕ: Нове провокације на северу ЦГ (ФОТО)

Напад на пљеваљске муслимане је напад и на сваког пљеваљског хришћанина и на сваког грађанина Црне Горе. Пљеваљски манастир је посвећен Светој Тројици, Богу љубави, а ко шири мржњу, себе удаљује од те Божије љубави и благослова Божијег, рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

- Последњи у низу вандалски чин насиља у Пљевљима усмерен против тамошње Исламске заједнице је велика људска срамота за његовог починиоца. Нечасно је и кукавички под окриљем ноћи чинити овакве ствари, без обзира на то какве мотиве има главни актер овог догађаја - наводи се у саопштењу.

Просторије Исламске заједнице у Пљевљима јутрос су освануле са поломљеним стаклима на улазним вратима.

 

- Не могу се отети утиску да се ради о намерној провокацији која има за циљ да поремети односе између грађана Пљеваља и целе Црне Горе по основу верске припадности. Нећу да изводим преурањене закључке, али чињеница да већ више инцидената остају нерасветљени, наводи на помисао да се овдје не ради о аутентичном облику испољавања верске мржње и нетрпељивости и хулиганству, већ о осмишљеном плану подизања тензија због исхода избора, који, нажалост, већ даје своје резултате, што смо могли јуче да видимо у Рожајама - казао је Амфилохије.

Они је подсетио на скорашњу полицијску ефикасност.

- Не заборавимо да је полиција у претходном периоду у року од неколико сати проналазила и приводила људе који су анонимно писали по друштвеним мрежама или сликали тробојке, тужилаштво их експресно кажњавало, а сад се суочавамо са тим да се насилнички изгреди не решавају ни приближно истом ефикасношћу - казао је Амфилохије.

Он је казао и да починиоци ових дела не чине добро ни једном грађанину Црне Горе и да треба да одговарају.

- Ко год да су починиоци ових недела и какве год да су њихове намере, свакако нису доброжелатељи ниједном грађанину Црне Горе и треба да одговарају за своја непочинства - рекао је Амфилохије.

Зашто су овогодишњи избори у Србији најспорнији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА