Најновије

БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА ЏИХАДИСТИМА! Војска кренула у муњевите ваздушне нападе на положаје непријатеља!

Сиријско арапско ратно ваздухопловство (СиААФ) започело је у недељу велики број ваздушних напада на покрајину Идлиб, док су њихови ратни авиони гађали места Ал Каиде повезане групе Хурас Ал Дин.

Ратни авиони (Фото: pixabay. com)

Према извештају из северозападне Сирије, сиријско ратно ваздухопловство, уз подршку руских извиђачких летелица, започело је најмање 20 ваздушних напада на северне регионе Идлиба, а примарни циљ је било седиште групе Хурас Ал Дин.

Напад сиријског ваздухопловства наводно је погодио девет седишта групе Хурас Ал Дин, заједно са бројним возилима и складиштима које користи џихадистичка фракција.

Ваздушни напади изведени су као одговор на обавештајне информације које су откриле да група Хурас Ал Дин планира да пошаље велики конвој својих бораца у јужни део покрајине Идлиб ради борбе против Сиријске арапске војске (САА).

Група Хурас Ал Дин предводила је битке у јужном и југозападном Идлибу, пошто су се њихове снаге током протекле године у неколико наврата сукобљавале са Сиријском арапском војском.

С обзиром на недавне неуспеле разговоре између турског и руског војног руководства протекле седмице, велике су шансе да ће покрајина Идлиб поново бити сведок пораста насиља, јер тензије остају високе и све странке пребацују појачање на прве редове.

Покушај тровања председника САД-а! Безбедносне службе у неверици! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА