Најновије

КО ХВАЛИ ВУЧИЋА ДОБИЋЕ НОВАЦ ОД ДРЖАВЕ?! Подаци показују шта Министарство културе финансира

Подаци изнети у прилогу Н1 о суфинансирању медија, који је емитован у дневнику, су јавни подаци објављени, између осталог, и у бази података Удружења новинара Србије. Кључни проблем пројектног суфинансирања медија је што се новац из републичког и локалног буџета додељује медијима који традиционално крше Кодекс новинара.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Министарство културе и информисања је прекјуче саопштило да су нетачне информације да је то министарство подржало пројекте медијских кућа које су прекршиле Кодекс новинара Србије.

Реагујући на прилог ТВ Н1, Министарство културе и информисања је саопштило да су информације о суфинансирању медијских пројеката доступне на њиховом сајту.

"Све комисије Министарства културе и информисања су се водиле искључиво критеријумима дефинисаним Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања који примењују прописе када су у питању етички стандарди и поштовање Кодекса новинара Србије", наводи се у саопштењу.

А управо из буџета Министарства културе и информисања, како показују подаци, је у периоду од 2015. до 2018. године, компанији Адриа медиа груп, која је издавач таблоида Курир додељено 9.102.770 динара за осам пројеката.

Према мониторингу Регулаторног тела Савета за штампу, Курир је само у другој половини 2019. године 1.106 пута прекршио Кодекс новинара.

Таблоиди које је Савет за штампу означио као највеће прекршиоце Кодекса новинара су поред Курира и Ало, Информер и Српски телеграф.

У другој половини 2019. године Ало је прекршио Кодекс 1.266, Српски телеграф 864, а Информер 667 пута.

У периоду 2016 - 2019 из буџета локалних самоуправа за медијске пројекте издвојено је за Информер 36.600.000, Српски телеграф 22.203.802 и Ало 26.600.000 динара.

Ђукановић намерава да побегне из земље. више о томе ОВДЕ!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА