Најновије

ОСУЈЕЋЕН ПОКУШАЈ УБИСТВА ДОНАЛДА ТРАМПА: Идентификована жена која је послала отров председнику САД

Полиција је идентификована жену осумњичену за слање писма председнику САД Доналду Трампу у којем се налазио смртоносни отров рицин. Коверат, који је вероватно из Канаде послат на адресу Беле куће, пресрела је америчка полиција.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Полиција је саопштила да је идентификовала жену осумњичену за слање писма, али није открила детаље, преноси Бизнис инсајдер. Писмо је задржано у последњем владином екстерном центру за пријем пошиљки, чиме је спречено да доспе у Белу кућу.

- Федерални истражни биро и наши сарадници из америчке обавештајне службе и службе за контролу поште анализирају сумњиво писмо, које је приспело у центар за пошиљке америчке владе - наводи ФБИ у саопштењу.

Додаје се да у овом тренутку нема наговештаја да је јавна безбедност угрожена, преноси Њујорк тајмс. Слична писма послата су и органима кривичног гоњења у Тексасу, укључујући и један затвор и шерифову канцеларију.

Здружена радна група за борбу против тероризма у Вашингтону покренула је истрагу уз помоћ њујоршке полиције и Краљевске канадске коњичке полиције (РЦМП).

Истражитељи су саопштили да није утврђена веза између отровног писма и међународних терористичких организација, не откривајући доказе. Званичници, међутим, кажу да је истрага у раној фази и да за сада не искључују ниједну могућност.

Рицин се природно налази у рицинусовом зрну, али се посебним поступком претвара у биолошко оружје. Рицин може изазвати смрт у року од 36 до 72 сата од излагања количинине већој од главе чиоде. Не постоји познати противотров.

Више од 60.000 добровољаца за руску вакцину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА