Најновије

СТИСНУЛИ СУ СВОЈУ КАНЏУ ОКО ОВЕ ЗЕМЉЕ И НЕ ПУШТАЈУ! Трампова администрација саопштила шта су урадили! УН тврди: То је узалудан покушај

Администрација америчког председника Доналда Трампа саопштила је да су Ирану враћене све санкције УН и да ембарго на конвенционално оружје који је уведен овој земљи неће престати да важи средином окторбра. Савет безбедности УН, међутим, тврди да је овај потез Вашингтона узалудан, преноси агенција Ројтерс.

Иранци (Фото: РИА)

Чланице Савета безбедности УН, укључујући и дугогодишње савезнике САД, тврде да је овај потез Вашингтона узалудан, док дипломате сматрају да би мали број држава могао да се одлучи на то да Ирану поново уведе санкције.

"Поновно увођење санкција је корак напред ка међународном миру и безбедности", наводи се у саопштењу америчког државног секретара Мајка Помпеа. "У наредним данима САД ће најавити низ додатних мера како би оснажиле имплементацију санкција УН и учиниле њихове прекршиоце одговорним".

Савет безбедности УН увео је Ирану санкције на наоружање 2007. године. Оне би требало да буду укинуте 18. октобра, како је предвиђено нуклеарним споразумом између Ирана, Русије, Кине, Немачке, Велике Британије и САД постигнутим 2015. године.

Трамп је 2018. године САД једнострано повукао из споразума, називајући га "најгорим споразумом икада". САД су прошлог месеца покушале да продуже санкције УН Ирану, али без успеха. Преостале потписнице тврде да су посвећене очувању споразума.

Америка тврди да су Руси украли технологију супер оружја, више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА