Најновије

ВУЧИЋУ СТИЖУ НЕНОРМАЛНИ ЗАХТЕВИ ПРЕД ФОРМИРАЊЕ НОВЕ ВЛАДЕ: а зна се и ко неће више бити на министарској позицији

Напредњаци и функционери странка коалиционих партнера не само да желе него и очекују да добију фотеље за које се месецима лактају и нико од њих уопште не доводи у питање да ли су те функције заслужили, да ли су за њих спремни и да ли могу допринети својој земљи!

Влада Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Према нашим сазнањима, већина досадашњих министара на разноразне начине грчевито се бори да сачува своју позицију у Немањиној 11, а ништа мање се не труде ни они који би по први пут да се нађу у министарској фотељи, и то како из редова СНС-а, тако и из малих странака које су биле на њиховој листи. Сви су убеђени да је баш њима место у влади, и то најчешће знају и конкретно које. Иду толико далеко да пред председника Вучића долазе с причом да имају директну подршку од светских и европских лидера, као и домаћих институција, а доносе му и папире као доказ. У њима стоји да су они богомдани за ту функцију и да само са њима желе да сарађују…

Вучић заиста трпи огроман притисак, не бисте могли ни да поверујете ко га све зове и шта се све од њега очекује. Највећи пакао му праве управо његови људи из СНС-а, актуелни министри и високи страначки функционери који сматрају да је време да се њима да неки ресор и да су доста чекали. Ништа мањи притисак не трпи ни од странчица које су биле на његовој листи, свака од њих очекује по најмање једно министарство, иако неке, да су самостално изашле на изборе, не би имале ни 0,3 одсто гласова. Ту су и потенцијални коалициони партнери, партије које су у Скупштини СПС и СПАС, које такође очекују свој део колача у влади ако се постигне договор о сарадњи са СНС-ом. Ситуације које се ових дана дешавају у Вучићевом кабинету и поруке које њему стижу су невероватне. Појединци му заиста без блама тврде да их мора узети јер их подржава Путин лично! Да ли можете то да замислите? - прича шокирано наш извор из Вучићевог окружења.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да није изненађен што одређени високи функционери СНС-а врше притисак на Вучића и траже да и њих убаци у владу доносећи некакве препоруке за себе, али да верује да „Вучић те папириће моментално баца у ђубре“.

- Нико од њих не може њега да уцењује, могу само да гунђају са стране и праве саботаже. Има смисла са њима причати да су кандидати за можда неку следећу владу, али да сада морају да се потруде да раде што боље могу на функцијама на којима су сада. А сви ти из СНС-а и из других странака који се позивају да имају подршку лично од Путина, Гренела или кога већ јесу смешни, јер се зна да комуникацију и са Гренелом и са Путином има само Вучић - наводи аналитичар, па додаје:

- Будући да је и сам председник најавио да је реално да ћемо нове парламентарне изборе имати за годину и по дана, није рационално правити велике промене у влади, пре сам за то да се наговести грађанима да ће велике промене наступити у оквиру те нове владе. Вучић сада треба да задржи све оне министре који су радили добро и да доведе неколико нових на рачун оних који су радили лоше. Али мислим да треба да се смањи удео који добијају његови коалициони партнери са листе јер се читава листа СНС-а заснива искључиво на Вучићу. Странке Ненада Поповића и Богољуба Карића на пример не би добиле ништа на изборима да нису биле на тој листи, СНС им је дао посланике и тиме треба да буду задовољне - закључује Анђелковић.

Влада дефинитивно без Расима

Лидер СДПС-а Расим Љајић поновио је јуче да сигурно неће бити министар у новој влади, али да у својој странци има три озбиљна кандидата који би могли да воде неки ресор.

- Неучествовањем у новој влади не излазим из политике, већ свесно правим паузу да бих се вратио у некој будућој влади - изјавио је Љајић.

Како је Кривокапић освестио Ђукановића, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА