Најновије

ПУКAО! ЦРНОГОРСКИ ПРЕДСЕДНИК ИЗГУБИО КОМПАС: Мило прети ратом и зове на оружје!

Црногорски председник Мило Ђукановић поручио је, говорећи о односу Црне Горе и Србије, да је Црна Гора на стубу срама у српским медијима.

Мило (Фото: Јутјуб)

- Црногорци су Милогорци, још горе од тога, Црногорци су усташе, чиме се, дакле, показује елементарно неуважавање, односно за сваког ко зна историју... потпуно је јасно да се тиме прави увертира за оно што се жели поручити - навео је Ђукановић.

Он је устврдио да ћемо, ако се обнове етнички сукоби, имати поново запаљен регион, односно рат.

- Да ли мислите да су се у међувремену залечили односи између Срба и Хрвата. Не. Знате, када пустите тај дух из боце, показујете само да сте ужасно неодговорни јер тај дух је више немогуће исконтролисати - навео је председник Црне Горе, говорећи за сарајевску Фејс ТВ.

Искрено се, каже, нада да постоје кочнице и да до тога неће доћи.

- Ако у било ком делу Балкана дође до нестабилности, ако се обнове етнички сукоби, потпуно је јасно да имамо потпуно поново запаљен регион. То је потпуно јасно - наводи Ђукановић.

Упитан мисли ли на рат, одговара:

- Наравно, то знамо и ви и ја, да је то потпуно немогуће сачувати као неки мали локални интерни сукоб. Дакле, овде се сукоби увек догађају или ако тако не почну, они се увек претворе у верске и етничке сукобе - навео је Ђукановић и нагласио да је Црна Гора мета агресивног великосрпског национализма, посебно у периоду након усвајања Закона о слободи вероисповести.

Он је, притом, поручио да ће са својим истомишљеницима бранити Црну Гору ако затреба тако што ће се одметнути у шуму?!

Медојевић: Ђукановић прети оружаним сукобима

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић у писму које је упутио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу наводи да су безбедносне прилике у Црној Гори погоршане после избора. Медојевић у писму тврди да постоје забрињавајући јавни наступи Мила Ђукановића који, како каже, најављује формирање паравојних формација и прети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори.

Милачић: Мило бежи из земље

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић верује да ће прва влада слободне Црне Горе бити оформљена већ у октобру. Он очекује да ће Ђукановић дати мандат Кривокапићу и да неће одуговлачити јер, каже Милачић, то од њега очекује и међународна заједница.

Милачић каже да верује да Ђукановић неће дати оставку, али мисли да он намерава да у једном моменту побегне из земље.

Како је Дачић закуцао црногорског председника прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА