Најновије

МИЛО, РУШИТЕЉИ СУ ОТИШЛИ У НЕПОВРАТ: Амфилохије послао поруку! У Подгорици се још нагађа о подели ресора у влади

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је председнику Црне Горе Милу Ђукановићу и "онима који су до сада владали Црном Гором да не прете да ће да руше и одлазе у шуме, јер су сви рушитељи отишли унеповрат".

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Митрополија)

Он је поновио да неће одустати од обнове светиње на Ловћену и изградње Храма Свете Тројице изнад Цетињског манастира.

- Црква Божја је страдала кроз векове, страда и данас. А ови који су до сада владали Црном Гором, они су њихови наследници, који су обезбожени хтели да стварају своју цркву - казао је владика Амфилохије на слави манастира Подластва код Будве. - Са једне стране, то сведочи да је у њиховој свести присутно да без цркве, Христове, православне, нема опстанка овој држави и народу. Само што нису схватили да треба да се врате тој цркви. То што траже неку цркву, то је показатељ да имају нечега у себи благословенога, само да то добро и благословено прихвате и врате се својим прецима Петровићима, не претећи да ће да руше, да беже у шуме и да одатле наставе рушење. Овде у Црној Гори се гради кроз векове. Сви рушитељи су отишли у неповрат.

Амфилохије је навео да се нада да ће бити обновљена светиња Светог Петра Цетињског на Ловћену.

Док се у манастиру говорило о обнови светиња, у Подгорици је и јуче главна тема била расподела функција у новој влади. И даље се спекулише именима "сигурних" кандидата за министарска места и друге функције. За јуче је био заказан састанак лидера три коалиције

- Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића. Планирано је да усагласе ставови о пакету решења која се односе на принципе формирања владе, али и руководећа места у Скупштини Црне Горе. Главни одбор УРА, на чијем челу је Абазовић, закључио је да поједине личности из других странака не могу да преузму ресоре у влади, што не доприноси атмосфери поверења.

- У овом деликатном тренутку и подељеном друштву какво је црногорско, људи који својим деловањем деле Црну Гору и изазивају негативну емоцију код извесног броја грађана не могу добити ресоре у новој влади - наводи се у саопштењу ГО УРА.

Са друге стране, последње дане одлазеће власти обележавају и покушаји нових запошљавања у јавном сектору мимо икаквих правила, конкурса и закона. Уједињена Црна Гора, чланица коалиције "За будућност Црне Горе" је упозорила на овај проблем:

- Штанцовати на стотине решења у Министарству здравља, у просвети, полицији, постављати на руководећа места, неком врстом министарских и директорских указа, представља кривично дело за које ће одговарати и онај који то ради и онај коме се ради.
Ђукановићеви следбеници, након његове скандалозне поруке о герилском рату у одбрани земље, у Никшићу су формирали Комитски покрет, који је "рођен" из енергије скупа црногорских "патриота" у Подгорици. Сматрају да је дошло време за уједињење у Патриотско-комитски савез Црне Горе и да заувек пошаљу "старе великонационалистичке идеје у прошлост". Одбор је прихватио да зелена застава са грбом, тзв. гаетуша, буде званична застава Комитског покрета.

Кнежевић: Кривокапић да се извини

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да се не слаже нити подржава изјаву Здравка Кривокапића о наводном пословном аранжману председника Александра Вучића и Мила Ђукановића у, како наводи, пројекту "Београд на води". Он је затражио да се Кривокапић, ако се испостави да не говори истину, извини Вучићу.

- Подржавам једино истину: а то је да је управо Мило Ђукановић, два дана након завршених избора, оптужио Александра Вучића да је најзаслужнији за његово рушење, а онда и Србију - рекао је Кнежевић за Танјуг.

Један од министара се одрекао фотеље у Немањиној 11?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА