Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЗВАНИЧНО ОПОВРГЛИ РЕКОРД РУСКИХ ТУ-160: Дужина лета спорна (ФОТО)

Руски хиперсонични стратешки бомбардери Ту-160 нису поставили никакав нови светски рекорд у домету лета, као што је руско Министарство одбране објавило 19. септембра, пише амерички портал The Drive, позивајући се на твит Стратешке команде оружаних снага САД, објављен 22. септембра.

Ту-160 (Фото: РИА Новости)

У званичном извештају команде наводе се рекордне непрекидне мисије америчких авиона, који су попут руског Ту-160 класификовани као тешки стратешки бомбардери: B-1 Lancer (30 сати, 2014), B-2 Spirit (44 сата, 2001), B-52 Stratofortress (45 сати, 1957).

Портал закључује да недавна мисија Ту-160 „дефинитивно није светски рекорд у најдужем лету тешких бомбардера који амерички пилоти могу да потврде“. Напомиње се да ће у будућности руски и амерички тешки бомбардери вероватно срушити тренутне рекорде које су поставиле Сједињене Државе.

Дана 19. септембра командант руских ваздухопловних снага (ВКС) дугог домета генерал-потпуковник Сергеј Кобилаш рекао је да су истог дана „две посаде ваздухопловства великог домета поставиле нови рекорд у домету и трајању лета на хиперсоничним стратешким бомбардерима-ракетоносцима Ту-160“. Према ставу руске војске, „пилоти руских ваздухопловних снага били су у ваздуху више од 25 сати, преваливши преко 20 хиљада километара“, а „нико дуже није летео на летелици ове класе“.

Ко је оборио руски Су-30, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА