Најновије

ДОДИК: У САД постоји погрешна перцепција о Србима, важно да Трамп то зна

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је важно да се обраћа америчком председнику Доналду Трампу како би га обавестио о виђењима важних питања из угла Републике Српске.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Говорећи о писмима које је упутио Трампу у неколико наврата, Додик истиче да путем писама покушава америчком председнику или његовим најближим сарадницима да приближи виђења и ставове Српске.

- Важно је да се директно обраћам америчком председнику и да га обавестим о неким важним питањима јер постоји погрешна перцепција коју су наметнули муслимани, путем својих удружења у Америци, клевећући и сатанизујући Србе - рекао је Додик у интервју за МИС телевизију.

Додик каже да је његова подршка Трампу базирана на чињеници што је предсједник САД-а у више наврата говорио да је његова политика политика - политика немешања у унутрашња питања других земаља.

- Америка није одустала од уплитања, али то је због тог што сам Трамп још увек није успео да наметне своју политику на унутрашњем плану из одређених разлога, између осталог, и због "дубоке државе" - рекао је он.

Када је реч о изборима у САД-у, Додик је рекао да не жели да се меша и сугерише Србима у Америци за кога да гласају, али да је јасно да би Србима и Српској одговарала позиција у којој Трамп остаје председник.

Говорећи о приступању БиХ иницијативи Мали шенген, српски члан Председништва рекао је да верује да ће БиХ у наредних 30 до 60 дана постати део те иницијативе.

Зашто је врло могуће отказивање дијалога у Бриселу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА