Најновије

ПУТИН РАЗОТКРИО ТАЈНУ ''АВАНГАРДА'': Ескимо ефекат га чини изузетним (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин је упоредио способност хиперсоничне бојеве главе Авангард да издржи ултра високе температуре у лету са „Ескимо ефектом“.

Путин и Авангард (Илустрација: kremlin.ru)

"Управо сам честитао оружарима и творцу нашег новог апарата, јединици за планирање Авангард. Пуно пута сам то рекао: Ескимо ефекат лети и топи се. Температура је испод две хиљаде степени, мало нижа него на Сунцу, али задржава материјал у потребном времену“, рекао је председник Русије на састанку са радницима у нуклеарној индустрији.

Путин је о хиперсоничном ракетном систему Авангард први пут говорио у својој поруци Савету Федерације 2018. године. Затим је представио друге најновије врсте оружја. Тако је Русија постала једина земља која је званично објавила да поседује хиперсонично оружје.

Авангард је способан да лети у густим слојевима атмосфере на интерконтиненталном домету брзином већом од Маховог броја за више од 20 пута. При кретању према циљу, Навођена бојева глава врши такозвано дубоко маневрисање, и бочно, преко неколико хиљада километара, и у висину. То га чини апсолутно нерањивим за било који систем ваздушне и противракетне одбране.

Како је британска војска слетела у '’задње двориште Русије'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА