Најновије

И ТО ДА ЧУЈЕМО Хрватска посланица разбеснела колеге, за Туђмана рекла оно што се у тој земљи не сме

Посланик Радничке фронте Катарина Пеовић изјавила је данас на седници Хрватског сабора да се поставља питање да ли је прикладно да будући Универзитет одбране и националне безбедности носи име првог хрватског прдседника Фрање Туђмана, будући да је Хашки трибунал утврдио да је био учесник удруженог злочиначког подухвата.

Катарина Пеовић (Фото: Јутјуб)

Током саборске расправе о Предлогу закона о оснивању овог универзитета, излагање Пеовићеве изазвало је буру реакција и осуда посланика, а хрватски министар одбране Марио Баножић јој је поручио да је "име Универзитета врхунски одабрано, јер реч о првом хрватском председнику".

Председник Клуба ХДЗ-а Бранко Бачић рекао је да је Туђман "један од највећих хрватских синова" и да ХДЗ "неће дозволити клевете идеолошких наследника Савеза комуниста Југославије".

- Нећемо дозволити да поједини заступници своје фрустрације и жаљење што је створена хрватска држава изражавају тако да клеветама и лажима говоре о утемељитељу модерне и суверене Хрватске - рекао је Бачић.

Посланик Домовинског покрета Стипо Млинарић рекао је да је Тито "доказани злочинац", а да је "црвена петокрака злочиначка која је нападала Вуковар".

Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић рекао је да је изјава Пеовићеве неприхватљива и нетачна и да се са њом не слаже, али да су речи које је изговорила њени политички ставови са којима излази пред бираче.

- Нисмо овде да бранимо другима да говоре шта желе, о томе ће одлучивати грађани - поручио је Јандроковић посланицима, који су га критиковали да јој је дао опомену "преко воље".

Како Вучић брани свог брата прочитајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА