Најновије

НЕШТО СЕ СПРЕМА! ОНИ ДОЛАЗЕ! Турска послала стотине милитаната! Ово им је главни циљ! (ФОТО)

Турска је послала 300 сиријских милитаната у Азербејџан, где ће подржати оружане снаге Азербејџана, известила је 24. септембра Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Према надзорној групи са седиштем у Великој Британији, милитанти су регрутовани из многих градова и села у турском окупираном делу Африна на северу Сирије. Већина њих су припадници бригаде Сулејман Шах коју подржавају Турске и бригаде Султан Мурат.

Милитантима је речено да се упућују у Азербејџан да чувају граничну линију са Јерменијом. Обећана им је месечна зарада од 1.500 до 2.000 долара.

Пре неколико дана сиријски активисти опозиције поделили су фотографију на којој се наводно виде сиријски милитанти које подржавају Турци у авиону који се кретао ка азербејџанској престоници Баку. Фотографија још није верификована.

У последња два месеца, неколико извештаја наводи да је Турска регрутовала сиријске милитанте да се боре као плаћеници за азербејџанске оружане снаге против јерменских снага.

Азербејџан и Јерменија у јулу су се упустили у низ војних окршаја. Тада је Турска обећала да ће пружити војну помоћ азербејџанским оружаним снагама.

Хрватска посланица разбеснела колеге, за Туђмана рекла оно што се у тој земљи не сме! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА