Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ! ТЕРОРИСТЕ ШАЉУ У ХАГ: На авион с лисицама на рукама хитно убачен оснивач ОВК

Специјализовано тужилаштво ухапсило је једног од оснивача Ослободилачке војске Косова (ОВК) Салиха Мустафу, на основу налога за хапшење и довођење и потврђене оптужнице које је издао судија за претходни поступак Специјализованих већа Косова (познатих и као Суд за злочине ОВК).

Teрористи (Фото: Јутјуб)

- У овом тренутку се врши пребацивање господина Мустафе у притворски објекат Специјализованих већа Косова у Хагу, где ће се његово прво приступање суду без одлагања обавити пред судијом за претходни поступак - наводи се у саопштењу суда које је објављено на његовом сајту.

У складу са Законом о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, полиција у оквиру Специјализованог тужилаштва је овлашћена и надлежна да врши овлашћења која према косовском законодавству има полиција Косова, напомиње се у саопштењу.

Мустафа, уједно и бивши шеф такозване косовске обавештајне службе КСФ, новембра прошле године је испитан у Специјалном суду у Хагу као бивши припадник такозване ОВК.

Поред тога, поменути Закон предвиђа да се, на основу налога или наредбе за хапшење Специјализованих већа, спроводи у притвор лице против кога је оптужница потврђена.

Нове информације о овом предмету ће бити достављене у наредном периоду, наводи се у саоспштењу. Прва оптужница Специјализованих тужилаштава Косова подигнута је 24. фебруара.

Портпарол лажног министарства одбране Ибрахим Шала је рекао да је Мустафа ухапшен као цивилни службеник Министарства, али да нема више званичних података о томе, као и да чекају образложење зашто је ухапшен.

Како Вучић брани свог брата прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА