Најновије

Лукашенков флерт са Западом је завршен! Сада ће да игра Путинову игру

Бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Кедми указао је на почетак озбиљних политичких промена у Белорусији.

Лукашенко (Фото: РИА)

Након што су, упркос свим покушајима белоруског председника Александра Лукашенка да кокетира са Западом, „западни партнери“ подржали опозицију у припреми „револуције у боји“ на територији његове земље, Минск је схватио потребу да напусти вишевекторску политику у корист Русије, анализира Кедми.

Истовремено, експерт је приметио да тренутни развој догађаја доводи до чињенице да је лидер Белорусије тренутно спреман да коренито промени политички курс своје земље.

Према његовим речима, ако је раније Лукашенко прилично оштро коментарисао могућност признавања Крима као руске територије, онда ће Минск након такве „издаје“ Запада бити спреман за значајне промене у својим ставовима о побољшању односа са Москвом.

„Зашто Белорусија није признала Крим? Зато што је то било у националним интересима Белорусије? Не.

Јер је одговорило на оно што белоруски народ жели? Не.

Ово је било у складу са маневрима, флертом који је Лукашенко водио са Западом, то је све.

Флерт је завршен “, прокоментарисао је ситуацију Кедми, указујући на то како ће Лукашенкова погрешна процена у погледу пријатељства Запада приморати да призна Крим.

Истовремено, експерт је приметио да за Москву питање признавања Крима као дела Руске Федерације није приоритет, будући да руководство земље по овом питању има принципијелан став на који нико и ништа не може да утиче.

Путин предложен за Нобелову награду за мир! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА