Најновије

ПУТИН ПОЗВАО НА ПАКТ СА АМЕРИКОМ! Руски председник има идеју о посебном споразуму!

Председник Русије Владимир Путин позвао је у петак на споразум између Русије и Сједињених Држава који гарантује да се неће мешати међусобно у изборе.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

У изјави уочи америчких председничких избора 3. новембра, Путин је позвао на ресетовање између Русије и САД-а те је рекао да жели споразум између две земље како би се спречили инциденти у "сајбер" простору.

- (Предлажем) размену гаранција о међусобном немешању у унутрашње ствари, укључујући изборне процесе, употребу информационих и комуникационих технологија, као и високотехнолошких метода - рекао је Путин.

Америчке обавештајне агенције раније су закључиле да се Русија мешала у председничке изборе 2016. године са циљем стицања користи за Доналда Трампа, укључујући и хаковање кампање његове тадашње противкандидаткиње Хилари Клинтон. Москва негира оптужбе.

- Један од главних стратешких изазова нашег доба је ризик од великог сукобљавања у дигиталном простору - рекао је Путин.

- Желели бисмо још једном да апелујемо Сједињеним Државама са предлогом да одобре свеобухватан програм практичних мера за поновно успостављање наших односа у коришћењу информационих и комуникационих технологија - саопштио је Путин.

Предложио је да две земље постигну споразум о спречавању великих инцидената на интернету, те је позвао на потпуно обнављање комуникација између агенција две земље, како би разговарали о кључним међународним информацијама о сигурносним питањима.

"Мајкрософт" је пре две недеље саопштио да су хакери који се доводе у везу са Русијом, Кином и Ираном покушавали да шпијунирају људе повезане са Трампом као и Бајденом. Русија као и Кина одбацили су ове оптужбе.

Руски и сиријска ратна авијација у муњевитом нападу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА