Најновије

Све о МиГ-у који је пао: Стар 34 године, ремонтован 2016.

Миг 21, који се јутрос срушио у селу код Лознице, стар је 34 године и ремонтован је 2016. године у ваздухопловној бази "Мома Станојловић".

МиГ 29 (Фото: Јутјуб)

О овој летелици писао је специјализовани портал “Танго Сикс” у августу 2016. године. Три месеца раније у 101. ловачку авијацијску ескадрилу ’’Витезови’’, 204. ваздухопловне бригаде на аеродрому Батајница са ремонта је из Ваздухопловног завода ’’Мома Станојловић’’ стигао један “по много чему интересантан авион”.

“Двосед МиГ-21УМ са евиденцијским бројем 16185 придружио се, након веома дугог ремонта који је трајао око пет година, преосталим НЛ-16 који су данас у активној употреби. Тако ће у наредном периоду РВ и ПВО за обуку и тренажу користити три авиона МиГ-21УМ који ће у недостатку довољног броја ловачких авиона морати да се употребљавају и за потребе дежурног пара ловаца у оквиру система противваздухопловне одбране. У ту сврху на МиГ-21УМ су интегрисане и инфрацрвено самонавођене ракете ваздух-ваздух Р-60МК”, наводи се у тексту.

У тексту се скреће пажња и на специфичну “шему фарбања” авиона, због које је авион означен као “најлепши” у ескадрили.

“16185 је произведен 1. децембра 1986, у ЈРВ је уведен 26.12. исте године и представља најмлађи МиГ-21 који је набављен за потребе ЈНА”, наводи се у тексту.

Више о паду МиГ 29 прочитајте ОВДЕ.

Извор: tangosix.rs/ nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА