Најновије

ПРЕБАЦУЈУ УДАРНУ АВИЈАЦИЈУ НА АЉАСКУ: Нови план САД

Ловци пете генерације, стратешки бомбардери и отворено агресивни осећаји. Американци не одустају од својих покушаја да освоје доминацију на Арктику. Сада у регион улазе са Аљаске. У блиској будућности Пентагон ће у држави поставити две ваздухопловне базе са ''невидљивим'' Ф-35.

F-35 (Фото: Јутјуб)

Група ловаца пете генерације на Аљасци биће највећа на Арктику. Очекује се да ће овде бити пребачено 150 F-22 Raptor и F-35 Lightning. Нема их толико у било којој другој америчкој војној бази.

Подсећамо, док америчко ваздухопловство има нешто више од 200 F-35, још 80 ваздухоплова са вертикалним узлетањем и слетањем налази се у морнарици. Око 30 ловаца распоређено је у морнаричке јединице.

Нико не крије сврху прераспоређивања - истиснути Русију на Арктику. Ваздушне базе на Аљасци добиле су појачање на пролеће: више од 50 '’тридесет петица'’ пребачено је на један од аеродрома. Овде ће бити испоручено и више од хиљаду и по војника за сервисирање летачке опреме. Авиони ће морати да буду припремљени за сурове арктичке временске прилике.

На Аљасци се налази 11. армија америчког ратног ваздухопловства, највећа ваздухопловна сила Пентагона на северном Пацифику. Једна од локација, ваздухопловна база Ејлсон, најближа је  руској граници.

Летелице 11. армије патролирају подручјем изнад Беринговог мора, ангажоване су у радарском надзору источних региона Русије, као и у пресретању и праћењу потенцијалних непријатељских борбених авиона.

Друга велика база на Аљасци је Елмендорф. Овде су такође базирани ловачки авиони. Главни задатак је ваздушна одбрана и ваздушна подршка америчке пацифичке команде.

Шта амерички специјалци раде у Украјини, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА