Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ПЛАНИРА НОВУ ОФАНЗИВУ: Пропали руско-турски преговори, креће ослобађање Идлиба

Прошле недеље руска и турска војна делегација састале су се како би разговарале о тренутној ситуацији у провинцији Идлиб.

САА (Фото: Јутјуб)

Ипак, упркос жељи за мирним решењем није дошло до било каквог договора.

Према војним изворима у Дамаску, које преноси Ал Масдар, неуспех преговора довео је до тога да врховна команда Сиријске арапске армије наставља планирање велике офанзиве на положаје терориста у северозападној сиријској провинцији.

Извор је рекао да генералштаб планира да покрене нову офанзиву почетком следеће године, што је врло слично пређашњој операцији која је покренута у јануару 2020. године.

Ова операција ће имати за циљ заузимање територије под контролом милитаната у планинама Ал-Завије и равници Ал-Габ, са посебном концентрацијом на кључни град Ариха, који се налази дуж стратешког аутопута М-4 (аутопут Латакија-Алепо).

Сиријска арапска армија претходно је обуставила офанзиву у марту 2020. године након састанка руског председника Владимира Путина и његовог турског колеге Реџепа Тајипа Ердогана у Москви.

Састанак Путин-Ердоган такође је довео до успостављања заједничких патрола турских и руских снага дуж аутопута М-4, које су у међувремену суспендоване из безбедносних разлога.

Како се година ближи крају, сиријска војска ће вероватно појачати нападе у јужном Идлибу, док ће постепено повећавати број својих снага у близини линије фронта.

Какве везе има пад украјинског Антонова са ратом у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА