Најновије

ВУЧИЋ, ДОДИК И ВУЛИН НА ЦРНОМ СПИСКУ: Нацртане им мете на челу

Група вехабија из БиХ планирала је да у неколико одвојених акција убије члана Председништва БиХ Милорада Додика, српског председника Александра Вучића и српског министра одбране Александра Вулина, објавио је данас портал Бањалука.нет, позивајући се на увид у документа обавештајних служби, преноси Танјуг.

Додик и Вучић (Фото: Председништво Србије)

Портал такође наводи да је главни организатор неразјашњеног покушаја убиства Вучића у Сребреници, 2015. године, извесни Мехдин Јакубовић, из Сребренице, официр, како се наводи, Ренџерског пука Оружаних снага БиХ

Ниједна званична институција Републике Српске није коментарисала ове, засад непотврђене, наводе портала, које су пренели агенција РС, Срна, и јавни сервис Српске.

У документацији безбедоносних служби, у које је бањалучки портал, како тврди, имао увид, наводи се да је Јакубовић, наводно, неколико дана пре покушаја атентата на Вучића одабрао групу себи оданих вехабија и припремао их и обучавао за напад на Вучића, тадашњег премијера Србије.

Јакубовићева група је кренула да линчује Вучића у Поточарима на његов узвик „текбир”, иначе традиционални узвик муслимана - Бог је велики.

Сам Јакубовић је, наводи се, познат по томе да у БиХ, али и по иностранству окупља и организује муслимане, да им држи предавања са циљем даљег ширења радикалног ислама.

У документима се, пише портал, наводи и да је крајем 2017. група вехабија планирала да изврши атентат на тадашњег председника Српске Милорада Додика 9. јануара 2018. године у Бањалуци, приликом обележавања Дана Републике Српске.

У документима се наведи да је Додик на мети вехабија у БиХ био и годину и по дана касније, и то на културној манифестацији „Кочићев збор”, на платоу Мањаче изнад Бањалуке, а са њим је заједно требало је да буде нападнут и Александар Вулин.

Да ли су односи Београда и Подгорице заиста добри, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА