Најновије

АВИОНИ НАПАЛИ ЈЕРМЕНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Креће офанзива Азербејџана

Јерменски премијер Никола Пашињан објавио је на својој Фејсбук страници да је авион азербејџанског ваздухопловства започео напад у правцу Нагорно-Карабаха.

Мигови (Фото: Министарство одбране Азербејџана)

Према његовим речима, оружане снаге Азербејџана покренуле су напад на непризнату републику.

„Непријатељ је започео напад на Арцах. Војска одбране успешно се одупире нападу. Ситуација је у стању оперативног развоја“, написао је Пашињан.

Սիրելի ժողովուրդ, Հայաստանի Հանրապետության հպարտ քաղաքացիներ, Արցախի Հանրապետության հպարտ քաղաքացիներ, Սփյուռքի հպարտ...

Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Субота, 26. септембар 2020.

Раније је азербејџанско Министарство одбране известило да су јерменске оружане снаге пуцале на насеља на линији разграничења у Нагорно-Карабаху, било јеи да је било убијених цивила.

јем углавном живе Јермени, прогласио је независност од Азербејџана. Баку је покушао да врати регион силом, избио је рат. 1994. године, Азербејџан, Јерменија и непризната Република Горски Карабах, уз посредовање Русије, потписале су протокол о примирју. Повремено се настављају војне операције. У јулу ове године дошло је до сукоба на јерменско-азербејџанској граници, око 300 километара од Карабаха. Број погинулих на обе стране био је 18.

Још 1991. године Нагорно-Карабах, у којем углавном живе Јермени, прогласио је независност од Азербејџана. Баку је покушао да врати регион силом и избио је рат. 1994. године, Азербејџан, Јерменија и непризната Република Нагорно-Карабах, уз посредовање Русије, потписале су протокол о примирју. Повремено се настављају војне операције. У јулу ове године дошло је до сукоба на јерменско-азербејџанској граници, око 300 километара од Карабаха. Број погинулих на обе стране био је 18.

Какву офанзиву планира сиријска војска, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА