Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ О СТАЊУ НАВАЉНОГ: "Неочекивано је боље"

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни опоравља се од последица наводног покушаја убиства него што се очекивало, каже шеф његовог штаба Леонид Волков пише АП.

Алексеј Наваљни (Фото: ria.ru)

Наваљни, који се 20. августа разболео на путу авионом из Сибира у Москву и био скор три недеље у коми, пуштен је прошле недеље из болнице у Белрину у којој се лечио.

"Он је много боље, рекао бих неочекивано боље. Мислим да је опоравак много бржи него што се очекивало, и, наравно, то су добре вести које нас чине срећним", рекао је Волков за ТВ РТЛ.

АП подсећа да су немачке власти саопштиле да је Наваљни отрован јаким нервним гасом и затражиле од власти Русије да испитају тај случај који се десио на њеној територији.

Присуство нервног агенса "новичог" из совјетске ере код Наваљног регистровале су лабораторије у Француској и Шведској.

Русија је одбацила међународне захтеве да покрене истрагу, тврдећи да тестови нису показали никакво присуство те отровне супстанце код Наваљног.

Наваљни, велики противник руског председника Владимира Путина, најавио је да ће се вратити у Русију како би наставио своју политичку делатност.

"Он разуме да су ризици велики и морамо размишљати о томе као ће наставити да живи у Русији. То неће бити тако лако и много тога ће се, наравно, променити како би се смањила могућност другог напада", рекао је Волков.

Азербејџан напада турским дроновима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА