Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ: Пронађен снимач параметара који ће помоћи у даљој истрази пада авиона МиГ-21!

"Страшан ударац за целу Војску Србије и Србију. Комисије су завршили са анализом и пронађен је снимач параметара који се сада ишчитава. То је нека врста црне кутије, али без снимања разговора. Видећемо како је функционисао авион. Војска је за сад завршила са теренским испитивањима", казао је министар одбране Александар Вулин.

Миг-21 (Фото: )

Он је говорећи за ТВ Прва рекао и да верује да ће истрага бити брза, али да су то самостални ограни којима нико не може наређује.

- Комисија даље податке прослеђује Тужилаштву. Војска је само ту да прикупи доказе. Нама је веома важно да знамо шта се десило. Није ово нешто што се дешава само Војсци Србије. Најсавременији авион Ф35 је у протеклим годинама пао три пута - каже он.

Вулин истиче да су авиони којима летимо на море старији од 30 година и да је то нормално, те да се летелице не могу поредити са аутомобилима. Он је истакао да још увек не зна зашто се пилоти нису катапултирали.

- У оваквим летелицама брзо се све дешава. Истрага ће дати одговоре - закључује министар.

Вулин није желео да се изјашњава о томе да ли је МИГ требало тај дан на тој локацији да лети, али је негирао да пилот није требало тај дан да буде у летелици, као и то да му је остало мало до пензије.

- Супруга капетана прве класе Звонка је рекла једну тешку, али истиниту реченицу: Ја сам знала за кога сам се удала - рекао је министар одбране.

Азербејџан напада турским дроновима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА