Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ КРВОПРОЛИЋА? Међународни притисак натерао непријатеље да отпочну преговоре

Либијски ривали су поново започели војне и безбедносне преговоре, с циљем постизања решења које би могло помоћи у окончању вишегодишњег сукоба у округу, саопштиле су Уједињене нације.

Либија (Фото: Јутјуб)

Мисија подршке Уједињених нација у Либији навела је да су се војни и полицијски тимови из источне и западне Либије састали у египатском одмаралишту Хургада на Црвеном мору, преноси АП.

Војни разговори лицем у лице уследили су усред међународног притиска на обе зараћене стране да се спречи напад на стратешки град Сирт, након што су после годину дана овог лета обустављени напади снага војног заповедника Калифе Хафтара на Триполи.

Мисија Уједињених нација саопштила је да су обе стране показале "позитиван и проактиван став усмерен на деескалацију ситуације у централној Либији".

Војни и безбедносни разговори са седиштем у Египту уследили су након што су се обе стране, под јаким међународним притиском, раније овог месеца договориле о прелиминарном споразуму који за циљ има да земљу усмери ка изборима у року од 18 месеци и демилитаризира Сирт, који је под Хафтаровом контролом.

Снимке ракетирања обе зараћене стране можете видети ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА