Најновије

СТИЖУ БОРЦИ СА БЛИСКОГ ИСТОКА: Азербејџан и Турска добијају појачање

Турска пружа директну војну и политичку подршку Азербејџану током непријатељстава у зони сукоба у Карабаху, рекла је портпарол јерменског Министарства спољних послова Ана Нагдаљан.

Азербејџан (Фото: Јутјуб)

„Тренутна агресија Азербејџана на Артсакх има две карактеристике. Прво, треба напоменути да је на нивоу председника Илхама Алијева Азербејџан јавно одбацио мировне преговоре и постављен је задатак да се то питање реши војним средствима. Друго, овај пут видимо директну војну и политичку подршку Азербејџану из Турске “, рекла је представница министарства.

Према њеним речима, Анкара се увек придржавала про-азербејџанске позиције у сукобу у Карабаху, али овог пута подршка је претрпела квалитативне промене и карактерише је турско војно присуство на месту непријатељстава.

„Турски специјалци ратују раме уз раме са азербејџанском војском, користи се војна опрема турске производње, укључујући дронове и авионе.

Имамо информације о премештању милитаната у Карабах из неких региона Блиског Истока преко Турске. Тако се народ Арцаха данас бори против турско-азербејџанског савеза “, додала је Нагдаљан.

Нагласила је да Турска, која је пре 100 година извршила геноцид над јерменским народом, сада подстиче Азербејџан на сличне акције.

Подсетимо, 27. септембра насеља, као и војне јединице у Карабаху биле су подвргнуте интензивној артиљеријској ватри са азербејџанске стране. Тада су непријатељске моторизоване, артиљеријске и тенковске јединице прешле у офанзиву у северном, јужном и југоисточном правцу.

Тренутно битке трају. Према најновијим подацима војске Нагорно-Карабаха, од почетка непријатељстава погинуло је 58 војника и два цивила (бака и унука), а више од 200 људи је рањено.

Како горе азербејџански тенкови, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА