Најновије

ОД ОВОГА СЕ ВУЧИЋУ ДИЖЕ КОСА НА ГЛАВИ: Шта се крије иза напада СНС медија на Кривокапића и Абазовића?

Да Вучић жели да има контролу над црногорским службама безбедности како не би испливали сви заједнички послови са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, који је после 30 година изгубио власт сведоче многобројни наслови у режимским таблоидима које управо Вучић уређује. Kако се из дана у дан пласирају текстови у којима Вучић подржава Андрију Мандића и Милана Кнежевића, а оштро критикује, што лично, што преко посредника Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића. пише портал Директно.

Вучић и Ђукановић (Фото: ЈУтјуб/Правда)

Портал указује да не прође скоро ниједан дан да неки од таблоида не објави нешто о Абазовићу или Кривокапићу, јер се чињеница да размишљају својом главом никако не свиђа Вучићу, као ни друга чињеница да ће, уколико Абазовић буде руководио службама безбедности, јавност сазнати за многобројне "заједничке послове" браће Ђукановић и браће Вучић.

Последњи у низу је текст који је објавила Вучићева Република, а у којем Марко Царевић, председник општине Будва говори како "Дритан не може да води службе безбедности" и да је "логично да неко други у владајућем савезу ко је добио веће поверење грађана, добије те ресоре". Неко други, мисли Царевић, Мандић или Кнежевић. А све у једном циљу - да се не открију сви заједнички послови Ђукановића и Вучића!

- Реално, не би требало да Абазовић и УРА пресудно утичу на селекцију кадрова који ће управљати сектором безбедности. Логично је да неки други у владајућем савезу, који су добили веће поверење грађана, добију те ресоре. Али поштујем ако је такав договор у коалицији. Сваки млади човек има амбиције и легитимно је да себе промовише и намеће као неког регионалног лидера, али би прво требало да прође сито и решето и да његов рад прате дела и чињенице да би био уважен као лидер. Видећемо шта ће време показати у случају Абазовића - рекао је Царевић, коментаришући став Абазовића да треба да води најзначајније ресоре.

Али то није било све. Поред Царевића, у коментарисање се укључио и аналитичар Бранко Радун, који је рекао да је "апсурд да Абазовић, чија је популарност вештачки напумпана, добије толики медијски простор".

- Његов УРА је у коалицији "Црно на бијело" освојила око 22.000 гласова. Како неко с толико гласова да буде регионални лидер? Па толико добије неки општински одбор у Србији. Па овде неко добије два милиона гласова и изгуби изборе. Тако да је јако натегнута та паралела коју гура Ђиласова опозициона струја да ће овде неки Дритани да се појаве и сруше СНС. Нарочито што је тамошња нова владајућа коалиција победила захваљујући гласовима Срба, а не поверењем у Абазовића. Он је само сад језичак на ваги и користи уцењивачки капацитет - рекао је Радун.

Абазовић је претходно изјавио да је логично да УРА пресудно утиче на селекцију кадрова који ће управљати безбедносним ресорима.

- УРА је једини конституент нове владе који је отворено заговарао чланство Црне Горе у НАТО савезу и чија је политика недвосмислено била окренута ка чланству Црне Горе у ЕУ. У том смислу, логично је да УРА и коалиција "Црно на бијело" пресудно утичу на селекцију кадрова који ће управљати сектором безбедности и инсистирају на именовању најбољих и најкомпетентнијих експерата који су на фону званичне спољне политике Црне Горе, коју УРА и ЦнБ снажно подржавају. Нећемо дозволити било какво коцкање са националним интересима Црне Горе, а у томе имамо и снажну подршку наших међународних партнера - казао је Абазовић. 

Подсетимо, у марту је испливала информација да је председник општине Будва Марко Царевић нелегално саградио своје пољопривредно имање и узурпирао државну земљу у Кримовици код Будве. Како је објавио истраживачки центар МАНС (Мрежа за афирмацију невладиног сектора) пољопривредни комплекс на Кримовици, који је градила фирма Царинвест актуелног председника Општине Будва Марка Царевића, направљен је на пола милиона квадрата државног земљишта, где је саграђено око 6.000 квадрата објеката без грађевинске дозволе, те да је све учињено уз помоћ државе. Царевић је и функционер у фудбалском клубу Грбаљ. 

Пре неколико дана позвао је три свештеника да освештају општинске просторије, и рекао да их је звао да "изврше дезинфекцију, дератизацију и демонизацију". Због овог поступка га је прозвао Абазовић, а онда је Царевић једва дочекао да му узврати, и то речима "природније је да свештеници буду у општини, да то освештају у духу наше вере, него да Абазовић преговара под Острогом. То је само комплекс ниже вредности".

Портал Директно је иначе близак Драгану Ђиласу.

Шта ће бити са имовином Мила Ђукановића, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА