Најновије

ПОТВРЂЕНО: Сиријске опозиционе снаге крећу у Нагорно-Карабах

Зијад Хаџи Убеид, један од лидера протурске „Сиријске националне армије“ која се бори против владе Башара ел Асада у Дамаску, потврдио је извештаје да се људи у зони под његовом контролом регрутују за учешће у јерменско-азербејџанском сукобу у Нагорно-Карабаху.

СНА (Фото: Јутјуб)

Према Убеиду, тешки економски услови у областима под контролом турских трупа и СНА гурнули су Сиријце да учествују у страном рату: „Економска ситуација у Африну, Рас ал-Аину и другим областима је веома лоша, људи не могу да издржавају своје породице“.

'’Ратници ће ићи било где у свету да се боре за наше заједничке интересе, наш хлеб и Турску'’, рекао је командант СНА у интервјуу курдском телевизијском каналу Рудав ТВ.

Према писању новинске агенције РИА ФАН, са становишта присталица СНА, учествујући у прекограничним сукобима на страни коју подржава Турска, они „враћају свој дуг за подршку коју им је пружила“. Зијад Хаџи Убеид рекао је да милитанти „националне војске“ „сматрају интересе Турске својим интересима“.

Раније је Министарство спољних послова Јерменије саопштило да је Турска директно присутна у зони борбених дејстава, а такође у Азербејџан шаље борце протурских група из Сирије. Руско Министарство спољних послова ни на који начин није коментарисало говор јерменских дипломата, а њихове азербејџанске колеге негирају изјаве о турском мешању. Азербејџански амбасадор у Русији Полад Булбулоглу данас је извештаје о плаћеницима на страни Бакуа назвао „лажним“.

Касније је британски Гардијан известио о појави Сиријаца у ратној зони у Карабаху, указујући на то да милитанте регрутује турска приватна војна компанија и да се обучавају у турским камповима за обуку.

Најдирљивију сцену у Нагорно-Карабаху можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА