Најновије

УКОПАЛИ СУ СЕ У РОВОВЕ, ПОДИГЛИ СТРАЖУ НА НАЈВИШИ НИВО: Очекује се напад Турске на сиријски град! Све је спремно да се дочека непријатељ!

Цивили беже према граду Ал-Хасаки из страха од новог напада турске војске и њених савезника, известила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) 3. септембра.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Према надзорној групи са седиштем у Лондону, цивили беже из града Абу Расин и његове периферије, као и из града Дарбасије, на турској граници, према граду Ал-Хасака.

„Око 10% становника ових подручја расељено је током протеклих сати и дана“, наводи се у извештају СОХР-а.

СОХР је открио да су званичници Курдске странке демократске уније, Покрета за демократско друштво и Сиријских демократских снага (СДФ) обавестили локално становништво да би турске снаге ускоро могле да покрену напад у Ал-Хасаки.

Последњих неколико недеља, СДФ предузима мере предострожности да би се суочио са новим турским нападом. Одржан је низ састанака са мештанима како би се разговарало о одбрамбеним мерама. Штавише, борцима СДФ-а и службеницима обезбеђења речено је да евакуишу своје породице.

У октобру 2019. турска војска и њени савезници започели су велики напад на североисточну Сирију. Турске снаге заузеле су велику траку копна између Ал-Хасаке и Раке након интензивне борбе са СДФ-ом.

У два одвојена споразума са САД и Русије, Турска се сложила да прекине ватру на североистоку Сирије. Међутим, снаге Анкаре редовно крше ове споразуме, што нови напад чини изузетно могућим.

У документу откривено решење за Северну Кореју које Амери сматрају најсигурнијим! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА