Најновије

МЕРКЕЛОВА СЕ СПРЕМА ЗА ДРАМАТИЧАН СЦЕНАРИО! Немцима и Европи саопштила страшну истину, прети нам катастрофа!

Немачка канцеларка Ангела Меркел синоћ је са лидерима немачких савезних држава и градоначелницима одржала хитан корона самит, забринута због актуелне епидемиолошке ситуације у тој земљи, пошто је само неколико дана раније упозорила да тренд иде ка томе да у Немачкој буде регистровано 19.200 новозаражених дневно!

Aнгела Меркел (Фото: Јутјуб)

"Ако овако наставимо, овим трендом, онда ћемо имати 19.200 инфекција дневно", упозорила је претходно на видео конференцији председништва ЦДУ, а синоћ су предузети конкретни кораци како би Немачка избегла катастрофу.

Одлучено је да се ограничи број људи приликом окупљања, а кажњаваће се они који крше правила праћења у покушају да се спречи ширење коронавируса током јесени и зиме, изјавила је у уторак канцеларка Ангела Меркел.

Ограничења ће бити циљана, јер је потребно избегавати поновно заустављање целе земље по сваку цену, рекла је она након конференције са лидерима 16 немачких држава, додајући да је приоритет одржање економије, преноси Ројтерс.

Она је рекла да би "стратегија врућих тачака" ограничила приватне забаве на 25 људи, а јавне на 50 у областима у којима је стопа заразе 35 заражених на 100.000 особа током седам дана.

Меркел је рекла да су следећи приоритети школе и јаслице које треба да остану отворене. Ако стопа заразе достигне 50 на 100.000, приватне прославе биле би ограничене на 10 људи, а јавне на 25.

Према европским стандардима, Немачка је до сада имала релативно ниску стопу заразе и смртности током пандемије, али Меркелова је упозорила да би ситуација могла да се погорша ако се настави истим темпом.

Земља је у уторак пријавила 2.089 случајева коронавируса, укупно 287.421, са 9.471 смртним случајем, саопштио је Роберт Кох Институт за заразне болести.

Јерменија је јуче изашла са шокантним подацима о губцима Азербејџана који су поприли размере покоља. Колики су губици Азербејџана сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА